Claudiu Zamfir

O fetiță născută cu paralizie cerebrală câștigă milioane de dolari pe YouTube

Thumbnail

O fetiță de 5 ani, născută cu paralizie cerebrală, este unul dintre cel mai bine plătiți youtuberi din lume, scrie joi revista americană de business Forbes, citată de Mediafax.

Anastasia Radzinskaya, născută la Krasnodar, Rusia, și stabilită în prezent în statul american Florida, împreună cu familia, creează clipuri pe YouTube și a reușit să câștige din această activitate 18 milioane de dolari, în anul 2019.

Ea se clasează pe poziția a treia în lume, în topul veniturilor obținute pe platforma video.

Micuța are două canale, Like Nastya Vlog și Funny Stacy, cu aproape 70 de milioane de abonați și videoclipuri în limbile rusă, engleză și spaniolă. Anastasia a apărut pentru prima dată pe YouTube când părinții ei au creat clipuri despre tratamentele prin care trecea copila.

Cel mai bine plătit star pe YouTube în 2019 rămâne Ryan Kaji. Băiețelul din Texas, ajuns la vârsta de 8 ani, a câștigat 26 de milioane de dolari datorită canalului său de pe platforma online.

Pe canalul său de TouTube, Ryan ToysReview, devenit Ryan's World, el testează jucării și produce conținut video educațional.

Băiețelul, născut pe 6 octombrie 2011, are aproximativ 22,9 milioane de abonați, iar clipurile sale au în total peste 35 de miliarde de vizualizări.

Familia lui Ryan a lansat canalul în martie 2015, acesta devenind viral după doar patru luni, datorită unui clip în care Ryan poate fi văzut deschizând un pachet cu jucării "Cars" de la Disney.

În același timp, familia băiețelului a mai lansat un canal, care se concentrează pe aventurile zilnice ale băiețelului și surorilor sale gemene, Emma și Kate.

Anul trecut, o rețea de magazine din SUA a început să vândă o linie exclusivă de jucării și haine pentru copii, numită Ryan's World.

Pe poziția a doua se află canalul "Dude Perfect", al unui grup de prieteni din Texas, SUA, care rezolvă diverse provocări aparent imposibile. Creatorii canalului au urcat o poziție de anul trecut, după ce au câștigat 20 de milioane de dolari în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019.

Topul 10 al celor mai bine plătite staruri pe YouTube îi mai include pe:

  • Rhett și Link, cu Good Mythical Morning (17,5 milioane de dolari),
  • Jeffree Star (17 milioane de dolari),
  • Preston (Preston Arsement) - 14 milioane de dolari,
  • PewDiePie (Felix Kjellberg) - 13 milioane de dolari,
  • Markiplier (Mark Fischbach) - 13 milioane de dolari,
  • DanTDM (Daniel Middleton) - 12 milioane de dolari,
  • VanossGaming (Evan Fong) - 11,5 milioane de dolari.

Cifrele sunt bazate pe informații de pe YouTube, Social Blade și Captiv8, precum și pe date oferite de agenți, manageri, producători și avocați.

În România, youtuberii cei mai vizionați sunt soții Cristina si Alexandru Badan, de la Iași. Ei au fondat canalul de cântece pentru copii în engleză LooLooKids, care are peste 21 milioane de abonați, fiind primul canal din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est premiat de YouTube cu „Butonul de Diamant”. Ei au și canalul de YouTube TraLaLa, cu cântece pentru copii, în limba română.

Foarte populară este și o adolescentă din Suceava, cunoscută pe YouTube drept Izabela Stress. Ea are 3 canale de YouTube, pe care încarcă filmulețe cu o singură temă: realizarea de „slime” - un fel de bulgări dintr-un soi de plastilină. Cel mai mare canal al ei, în limba engleză, a adunat aproape 8 milioane de abonați din toată lumea.

Și ieșenii cu muzica pentru copii și tânăra suceveană încasează de la YouTube probabil sume de ordinul zecilor de mii de dolari pe lună, conform estimărilor de pe Social Blade.

Parallax

Vizualizari
3883
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri