Raluca Abrihan

Finanţare de 80.000 de euro pentru un startup de marketing digital, de la fondul românesc de investiţii Fribourg Capital

Thumbnail

Fribourg Digital, noua divizie creată de fondul de investiții Fribourg Capital, anunță o primă finanțare, la scurtă vreme după ce a fost lansat, startup-ul Baro.io, companie specializată în automatizarea campaniilor de marketing digital. Firma a primit o finanţare de 80.000 de euro pentru dezvoltare tehnologică și comercială, investiţie de tip seed.

 

După cum am anunțat atunci când am lansat această divizie, ținta investițiilor Fribourg Digital sunt companiile inovatoare, care au deja un produs dezvoltat măcar la stadiul MVP – Minimum Viable Product și care au atras utilizatori sau demonstrează că există piață pentru produsele lor. Credem că având în portofoliu Baro.io putem obține sinergii bune cu celelalte proiecte în care Fribourg Capital a mai investit precum SEO Monitor, Upswing sau Planable”, explică Dan Sturza, Managing Director la Fribourg Digital.

Baro.io a fost înființată în anul 2016 de tânărul antreprenor Teodor Scorpan, totodată CEO al companiei, și francezul Axel Le Borgne ce ocupă poziția de CTO în prezent.

Tehnologia dezvoltată de Baro.io permite automatizarea întregului proces al unei campanii online pe Facebook (creare, gestionare, oprire, raportare), fapt care reduce semnificativ volumul de muncă în departamentele de marketing. Compania are deja clienți cu notorietate, printre aceștii numărându-se ejobs.ro, imobiliare.ro sau Upswing.

Baro.io a parcurs un program de accelerare în cadrul Spherik Accelerator din Cluj-Napoca, timp în care activitatea firmei a crescut de patru ori, de la 200 de campanii online procesate lunar până la aproape 800. În afară de Baro.io care, iată, a atras o primă investiție, Planable, un proiect dezvoltat cu ajutorul Spherik, a fost acceptat în programul de accelerare Techstars, ediția ce are loc la Londra.

Citeşte aici povestea Planable

Companiile eligibile pentru a primi investiție din partea Fribourg Digital sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială, abilități complementare, cu membri care împărtășesc valori similare.

Printre domeniile cu oportunități mari de selecție se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligența artificială, algoritmi pentru machine learning, software și soluții integrate cloud-based (SaaS, PaaS și DaaS).

În funcție de nivelul de accelerare sau seed în care se află start-up-urile, Fribourg Digital va investi între 20.000 și 250.000 de euro într-o primă rundă de finanțare. Investițiile pot continua în runde consecutive în faza de “growth” dacă proiectele validează.

Parallax

Vizualizari
1083
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri