Raluca Abrihan

Firmă românească, creatoarea programului de animaţie FaceRig, primeşte o finanţare de 2 milioane dolari din SUA

Thumbnail

Holotech Studios SRL, dezvoltatorul programului de animație în timp real FaceRig - care dă voie oricui să ia forma unui personaj digital -, a primit o finanţare de 2 milioane de dolari de la un investitor din Statele Unite. Iată povestea creatorului de avatare, fondat o echipă de 6 români.

Investiţia venită din partea fondului de venture capital SignalFire va fi folosită să susțină eforturile de dezvoltare și vânzări pentru suita FaceRig și creșterea liniei curente de produse, viitorul incluzând atât o soluție de tip SDK multiplatformă cât și un magazin electronic de avatare, ambele plănuite pentru 2018. Compania a deschis un birou în San Francisco ca să susțină creșterea la nivel global.

Înființată în 2013, în București, Holotech Studios este echipa din spatele unui software inovativ ce permite oricui să se transforme instantaneu (prin intermediul analizei în timp real a expresiilor feței) în personaje digitale fantastice, folosind dispozitive electronice uzuale, deja existente pe piață.

Suita software FaceRig poate fi folosită atât în scop commercial cât și personal. Alte suite software se bazează pe simple suprapuneri de imagini 2D; în schimb FaceRig oferă avatare complexe, complet realizate în trei dimensiuni și captura de mișcare ce se poate extinde dincolo de cap și față, până la umeri, brațe și chiar întreg corpul.

Până azi FaceRig are mai mult de 4 milioane de download-uri în toată lumea (combinat iOS, Android și Windows Desktop) și mai mult de 100.de milioane de vizualizări pe YouTube. Gama de utilizări e larga începând de la conversații pe Skype, până la utilizări în muzee, evenimente corporate, expoziții de tehnologie, educație, teatru, etc.

Platforma a fost lansată în 2013, de o echipă de şase români, în urma unei campanii de crowdfounding pe Indiegogo, unde au reuşit să strângă peste 300.000 de dolari.

Vezi aici cum şi-au făcut dezvoltatorii FaceRig campania de crowdfunding

"Să interacționezi cu alții ca un avatar 3D animat, capabil să reflecte expresiile faciale și mișcările corpului în timp real, are multe beneficii pe lângă faptul că e incredibil de distractiv” spune Dragoș Stanculescu, co-fondator și CEO al Holotech Studios. “ Suntem încântați să continuăm construcția platformei software prin această extindere în Statele Unite și să avansăm cu misiunea de a genera conținut atractiv animat, utilizabil de către milioane de oameni. Fie că asta înseamnă să folosești un avatar ca să predai unor copii limba engleza online, sau pur și simplu să trimiți o felicitare amuzantă prietenilor“.

Caracteristicile cheie includ:

  • Urmărirea mișcărilor capului și a expresiilor în timp real, dintr-un video filmat de o cameră obișnuită , complementat de analiza audio a vocii

  • Capabilitatea de a combina datele de mișcare analizate din video cu input suplimentar de la utilizator transmis prin dispozitivele uzuale (touch screen, tastatura, mouse) pentru a anima personaje 3D.

  • Generarea animațiilor în timp real bazat pe datele de mai sus și aplicarea lor pe modele 3D care pot avea diverse proporții și morfologii ( inclusiv cu efecte audio pe voce) .

  • Sintetizarea imaginilor ce includ modelele animate și iluminarea lor în timp real, pe un fundal ales de utilizator.

  • Integrare cu toate aplicațiile de PC care folosesc dispozitive de tip webcam prin intermediul unui driver virtual.

  • Platforma de creație deschisă ce permite utilizatorilor să își creeze propriile modele de la zero și să la aducă în FaceRig.

  • Personaje ce pot fi individualizate.

  • Preturi adaptate atât utilizatorilor de acasă cat și utilizării în scop comercial.

“FaceRig reprezinta o schimbare de paradigma în mesageria vizuală, facilitând expresivitatea prin intermediul avatarelor pentru oricine, la o simpla apăsare de buton“ a declarant Wayne Hu de la fondul de investiții SignalFire.

“Folosind captura de mișcare aplicată pe datele care vin de la o cameră de telefon mobil, sau de la un webcam, platforma se ocupă de tot ce înseamnă interpretarea mișcării, generarea de imagini de sinteză, astfel încât creatorii de conținut nu trebuie decât să se concentreze pe creerea de personaje animate atractiv. Avem încredere ca FaceRig este un deschizător de drumuri capabil să creeze un nou standard în domeniul interacțiunii pe baza de avatare și suntem încântați să fim parteneri cu ei pentru a accelera adoptarea rapidă a standardului de către artiști, agenții de marketing, studiouri de creație și consumatori ", mai spune fondatorul firmei.

Parallax

Vizualizari
3717
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri