Denisa Crăciun

10 startup-uri din 5 țări, inclusiv România, alese la programul de accelerare NEXT FinTech

Thumbnail

Techcelerator, un accelerator pentru startup-uri cunoscut în România, desfășoară timp de 10 săptămâni, până în luna martie, a doua ediție NEXT FinTech, un program extins de accelerare la care au fost selectate deja zece startup-uri fintech din cinci țări: România, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie și Armenia.

NEXT FinTech este un program extins de accelerare dedicat startup-urilor fintech și SaaS (software as a service). Programul a debutat în 25 ianuarie și până în 25 martie va include aceste module de mentorat intensiv:

 • vânzări;
 • matchmaking cu instituții financiare din regiune;
 • marketing de produs;
 • strategii de tranziție către piața internațională;
 • pregătirea pentru atragerea de investiții;
 • matchmaking cu investitori;
 • matchmaking cu fonduri de investiții.

Startup-uri din țări precum Armenia, Bulgaria, Grecia, România, Ungaria, Polonia, Serbia, UK, Kazakhstan sau Africa de Sud s-au înscris în program cu echipe și produse digitale fezabile pentru extindere internațională.

Au fost deja selectate 10 startup-uri FinTech și SaaS din Bulgaria, Grecia, România, Marea Britanie și Armenia, cu MVP gata de lansare sau în faza de testare beta.

Acestea sunt:

 1. BankSpot;
 2. Boleron;
 3. Credify;
 4. Infin8 Applications;
 5. Prime Dash;
 6. Solo Fintech;
 7. SPIN Analytics;
 8. Text’ Pay Me;
 9. Vestinda;
 10. Zanumi.

Module de mentorat intensiv sunt desfășurate cu sprijinul a peste 21 de mentori regionali și globali - experți și investitori din domeniul bancar, business development, reprezentanți ai furnizorilor globali de tehnologie, ai unicornilor FinTech din Europa.

Printre aceștia se află Suleiman Arabiat - Senior Investment Manager, Elevator Ventures, Sergiu Neguț – Co-Fondator FintechOS, Mike Parsons - CEO Qualitance, Irina Leca Product Marketing Manager Google, Veselina Markova - Fintech Lead, Eleven Ventures, Valeri Petrov - Partner, Eleven Ventures și Ian Scarffe - Expert at the European Commission - Horizon 2020.

„Startup-urile din FinTech au devenit veritabile motoare și promotoare ale inovației. În cadrul NEXT FinTech avem toate ingredientele ca startup-urile să poată considera la finalul programului că au parcurs un traseu accelerat, că au câștigat experiență, dar și că au devenit eligibile pentru viitoare runde de finanțare. Avem alături o echipă de mentori de elită, regionali, dar și globali. Techcelerator asigură astfel un context complet pentru dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri”, spune Cristian Dascălu, partener GapMinder BV & Cofondator Techcelerator.

A doua ediție a programului de accelerare NEXT FinTech este derulată cu sprijnul Google for Startups, GapMinder BV, Stripe, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech, Romania Tech Startups Association - ROTSA.

NEXT FinTech este un program extins de bootcamp-uri și workshop-uri dedicat startup-urilor din fintech, care primesc comprimat, de-a lungul programului, mentorat pornind de la identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la accesarea de parteneriate cu bănci și jucători regionali și globali din FinTech și tehnologie.

În plus, startup-urile cu tracțiune comercială sunt expuse partenerilor programului pentru atragerea rundelor de investiții de tip pre-Seed și Seed.

Parallax

Vizualizari
564
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri