Denisa Crăciun

Un startup tech unguresc a atras 12,2 milioane dolari finanțare

Fondator-Craft-startup-Ungaria

Un startup unguresc care a lansat o platformă de scriere, gândire și colaborare pentru companii a obținut o finanțare de 12,2 milioane de dolari într-o rundă de investiții serie B condusă de EBRD Venture Capital.

Craft, un startup din Budapesta, Ungaria, fondat în 2019 de Balint Orosz (foto), va utiliza finanțarea pentru dezvoltarea platformei, a funcțiilor și tool-urilor sale și pentru extinderea echipei, conform unui anunț făcut luni de companie.

La runda actuală de finanțare au mai participat și fondurile de investiții Creandum și InReach Ventures.

Platforma lansată la vecinii noștri unguri oferă sincronizare în timp real de pe orice device și, potrivit startup-ului, ajută companiile să creeze o structură pentru documentele lor, combinând imaginile cu textul și tabelele.

„Craft reprezintă o evoluție semnificativă în lumea documentelor. Le permitem clienților noștri să creeze un tip de format de document complet nou, care este puternic, frumos și care poate fi partajat. Finanțarea de 12,2 milioane dolari demonstrează încrederea în calitatea și potențialul de creștere al Craft. Investiția ne permite să continuăm să ne dezvoltăm echipa cu oameni talentați” – a spus Balint Orosz, fondator și CEO (director general) Craft.

În aprilie 2021, startup-ul a obținut 8 milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie A condusă de Creandum, cu participarea Gareth Williams, co-fondatorul „unicornului” tech Skyscanner.

Parallax

Vizualizari
369
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri