Denisa Crăciun

Trei startup-uri românești câștigătoare la Innovators for Children 2022

Thumbnail

Trei startup-uri românești au câștigat programul de accelerare Innovators for Children 2022 și vor primi finanțare totală de 20.000 de euro pentru dezvoltarea soluțiilor lor educaționale și de tehnologie.

Cele trei startup-uri, alese din 9 echipe finaliste, au convins juriul în cadrul Pitch Day. Acum vor intra în următoarea etapă a programului, în care vor primi mentorat și consultanță pentru produsele lor.

Startup-urile câștigătoare sunt:

Manuscrito, finanțată cu 8.000 Euro, este o aplicație pentru tablete care ajută copiii între 4-8 ani să își îmbunătățească scrisul într-un mod interactiv, să învețe să citească și să facă exerciții simple de matematică.

Aplicația folosește un model de Machine Learning antrenat pe scrisul celor mici, dezvoltată special pentru nevoile acestora, astfel încât elevii sunt îndrumați în procesul învățării scrierii de mână prin feedback instant.

ONE Learning, finanțată cu 7.000 de Euro, este o platformă și aplicație ușor scalabilă, dedicată părinților și educatorilor, cu ajutorul căreia aceștia pot crea activități practice și interactive (misiuni/ quests) off-screen pentru copii între 3-8 ani.

Fiecare activitate combină una sau mai multe dintre abilitățile esențiale pentru școală și viață, precum aptitudini fizice, abilități cognitive, sociale, creative și emoționale.

Investory, finanțată cu 5.000 de Euro, este o aplicație de educație financiară, dedicată copiilor între 6-10 ani, care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc.

Investory îi ajută pe cei mici să înțeleagă concepte financiare de bază și îi învață cum să își gestioneze banii, luând astfel de pe umerii părinților povara de a explica copiilor termeni și concepte financiare pe care adesea nici adulții nu le cunosc.

Ediția a patra a Innovators for Children a debutat în aprilie 2022 și a primit un total de 112 de aplicații din toată țara ale startup-urilor și antreprenorilor sociali care au propus soluții tech pentru sănătatea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și adolescenților.

11 dintre ele au fost selectate pentru a fi parte din program și au intrat într-un proces de accelerare de două luni, în care s-au concentrat pe construirea și validarea unui model de afacere, au beneficiat de mentorat, workshop-uri dedicate, consultanță și au participat la o conferință internațională de networking. Cea de-a patra ediție a acceleratorului a fost organizată de Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel.

Parallax

Vizualizari
230
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri