Răzvan Tătaru

Un startup românesc de închiriere de electronice se extinde în Polonia. Investiții de până la 1,5 milioane EUR

Ionuț Farcaș, Global Expansion Director la Telerenta

Startup-ul românesc Telerenta, care operează o platformă de închiriere de electronice, se extinde în Polonia, cu investiții de aproximativ 1,5 milioane EUR până la finalul anului, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Startup-ul susține că a ales Polonia datorită dimensiunii pieței și a penetrării ridicate a internetului, cât și a potențialului mare de dezvoltare a acestei industrii.

Estimările indică rezultate cu 30% mai bune în Polonia comparativ cu România, prin prisma mărimii pieței, ceea ce va ajuta la validarea proiectului pe plan internațional și la pregătirea extinderii în alte țări din UE, cum ar fi Spania, în viitorul apropiat, potrivit spuselor firmei.

Ne așteptăm ca Polonia să fie testul care să confirme că proiectul nostru este validat internațional, demonstrând astfel că putem avea succes și în afara României. Această piață recunoscută pentru potențialul său de dezvoltare ne va permite să investim semnificativ și să ne consolidăm poziția. În primul an de activitate pe piața din Polonia, ne propunem să punem accent foarte mare pe livrarea rapidă, asigurând un grad de livrare în 24 de ore de aproximativ 98%. Piața din Polonia este mult mai matură, cu integrări preexistente și niveluri ridicate de automatizare, ceea ce face implementarea mult mai ușoară și rapidă” spune Ionuț Farcaș, Global Expansion Director la Telerenta.

Extinderea în Polonia a implicat un proces de pregătire de aproximativ 6 luni înainte de lansarea propriu-zisă.

Pentru desfășurarea operațiunilor în Polonia, Telerenta a format o echipă mixtă, alcătuită din specialiști locali în comerț online, fulfillment și marketing online, care va fi sprijinită de echipa din România pentru suport tehnic și dezvoltare software.

În Polonia, vom oferi spre închiriere și produse care nu sunt disponibile deocamdată în România, cum sunt ceasurile inteligente, spre exemplu. Vom avea cel puțin o gamă la fel de mare ca în România, dar ne vom concentra și pe produse cu succes local, oferind soluții adaptate pieței locale”, mai spune Ionuț Farcaș.

Abordarea Telerenta va fi de la început una mixtă, atât B2C, cât și B2B.

De asemenea, firma are în plan construirea unei rețele de RentBox-uri, un fel de automate specializate care permit utilizatorilor să închirieze și să ridice imediat echipamente electronice, urmând ca primul dispozitiv să fie instalat până la sfârșitul acestui an.

Ce face și cum funcționează Telerenta

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), permite oamenilor și companiilor să închirieze electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte ușor dintre produsele listate în platformă și le pot înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, aceștia pot prelungi contractul sau returna produsele închiriate.

Parallax

Vizualizari
211
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri