Claudiu Zamfir

Un român a deschis un startup de recrutare de IT-iști și a primit o finanțare de la fonduri de investiții, în Germania

Thumbnail

Un startup de resurse umane tech fondat la Berlin de un antreprenor român, care activează și în România, a obținut o finanțare seed din partea unor fonduri de investiții importante din Germania.

Românul Victor Cazacu, împreună cu 2 asociați, Paul Friedrich și Ivan Bernat, a fondat în urmă cu 1 an startup-ul UPPER. Acum firma a obținut o rundă de finanțare de capital de risc seed condusă de fondul de investiții german Cavalry Ventures, cu participarea unui fond mai mic, another.vc, și a unor investitori business angels, relatează joi Tech.eu.

Valoarea investiției rămâne confidențială. De regulă, investițiile seed, în Europa, sunt de ordinul sutelor de mii de euro, dar pot ajunge și la 1,5 milioane de euro, în Vest.  

Echipa va folosi finanțarea pentru a construi platforma tehnologică de recrutare, în principal.

Ce face UPPER? Startup-ul german cu ADN românesc se laudă cu un sistem propriu de recrutare a freelancer-ilor pentru joburi în tehnologie. UPPER construiește o comunitate de astfel de profesioniști, pe care îi verifică într-un „proces de screening în 5 pași” aplicat fiecărui membru în parte.

Fiecare candidat trece prin background check, interviu video, un test practic, interviu tehnic și alte evaluări. Astfel, startup-ul spune că se asigură că adună în rețeaua sa „cei mai buni profesioniști din piață”.

În prezent, UPPER recrutează freelanceri din Germania, România, Bulgaria și Suedia, conform Tech.eu.

Victor Cazacu (35 de ani), principalul fondator și CEO-ul startup-ului HR, a terminat Politehnica bucureșteană în anul 2009 și a lucrat câțiva ani în România. Din 2012, a plecat în Germania, unde a lucrat inclusiv la startup-ul fintech N26, un rival al Revolut în Europa.

De precizat că firma de investiții Cavalry Ventures, principalul finanțator al UPPER, a lansat în luna iulie 2020 un fond de investiții de 80 de milioane de euro pentru startup-uri de tehnologie din Germania și nu numai.

Parallax

Vizualizari
3466
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Adrian
Brunhuber
Cei mai buni pe piata de IT astea inseamna cu siguranta oameni care nu stau ore in sir in pre-interviuri si discuții cu firma de recrutare. La aia de duci clar cu oferta / pozitie / buget. Aia care stau la preinverviuri in speranta ca.... aia nu sunt cei mai buni din piata.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri