Denisa Crăciun

Startup-ul ed-tech ucrainean Preply, finanțare de 50 milioane dolari

Thumbnail

Startup-ul ucrainean Preply, care a dezvoltat o platformă unde studenții pot căuta profesori care să le ofere cursuri online de limbi străine, a obținut o finanțare de 50 milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C.

Runda de finanțare a fost condusă de Owl Ventures, fond de capital de risc din Silicon Valley, care investește activ în startup-uri de soluții ed-tech.

De asemenea, au mai participat investitori existenți precum Diligent Capital, Hoxton Ventures, Educapital, Evli Growth Partners, Przemyslaw Gacek, co-fondatorul companiei Grupa Pracuj, și investitori noi ca Swisscom Ventures și Orbit Capital.

În ciuda războiului din Ucraina, fondatorii Preply, Dmytro Voloshyn (foto stânga), Kirill Bigai (foto mijloc) și Serge Lukyanov (foto dreapta) au reușit să construiască o afacere globală, cu peste 400 de angajați din 30 de țări din întreaga lume.

Marketplace-ul Preply conectează sute de mii de cursanți cu peste 32.000 de profesori care predau peste 50 de limbi. În ultimul an, startup-ul și-a triplat mărimea business-ului său B2B, care numără acum clienți ca Bytedance, proprietarul TikTok, Mercedes sau McKinsey.

Kirill Bigai, co-fondator și CEO al Preply, spune că acum, odată cu finanțarea obținută, startup-ul vrea să continue extinderea în SUA și Europa și să îmbunătățească posibilitatea de conecta cursanții cu profesorii.

Preply, fondat în 2012 de Kirill Bigai, Serge Lukyanov și Dmytro Voloshyn, originari din Kiev, are birouri în SUA și Europa.

Parallax

Vizualizari
236
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri