Smile Media

ADR Nord-Est și Rubik Hub organizează conferința națională ROStartup, un program susținut de Banca Mondială și Comisia Europeană (webPR)

Thumbnail

Joi, 14 aprilie 2022, începând cu ora 9:00, la Face Convention Center (București) va avea loc prima conferință națională organizată în cadrul inițiativei ROStartup – “STRATEGIA ECOSISTEMULUI DE STARTUP DIN ROMÂNIA”. Este un eveniment dedicat ecosistemului de startup românesc, în care antreprenori, investitori, companii mari, comunități de startup, autorități guvernamentale și furnizori de educație, se întâlnesc pentru a discuta despre viitorul ecosistemului național de antreprenoriat și startup.

Ecosistemul de startup din România s-a extins în ultimii 5 ani, iar succesul internațional al celor doi unicorni cu care ne mândrim - UiPath & Elrond Network, indică faptul că țara noastră are un mare potențial de a deveni unul dintre cele mai importante hub-uri de inovare din Europa Centrală și de Est. Cu toate acestea, România are nevoie să dezvolte o viziune comună asupra modului în care startup-urile inovatoare pot contribui la creșterea economică. Aici intervine rolul ROStartup, o inițiativă pornită dintr-o nevoie reală a comunității de a avea o voce și o strategie comune, care a fost demarată în iunie 2020 de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și implementată prin Rubik Hub, cu sprijinul Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Încă de la început, ne-am propus să formăm o comunitate în jurul ROStartup, alături de care să construim prima strategie care să accelereze creșterea ecosistemului. În ianuarie 2021, ca etapă importantă a procesului de mapare, am dat startul unei serii de grupuri de lucru consultative, la care au participat peste 100 de actori relevanți din ecosistem și în urma cărora au rezultat 12 intervenții prioritare care, o dată implementate, vor avea rolul de a susține creșterea accelerată a ecosistemului, la nivel național. În martie-aprilie 2021, aceste intervenții au fost supuse unei consultări publice, unde peste 220 de membri ai comunității extinse, au votat și oferit feedback.

Ca rezultat concret al acestor demersuri, în octombrie 2021, am lansat primul White Paper al ecosistemului de antreprenoriat și startup din România, ce conține elemente din procesul de mapare, cele 12 intervenții și indicatori de performanță care măsoară impactul lor în ecosistem.

În perioada imediat următoare, vom lansa două rapoarte, unul ce va conține o analiză a dinamicii ecosistemului și altul, cu o analiză a instrumentelor de politică existente la nivel național si măsurarea eficienței lor precum și un set de recomandări de îmbunătățire pentru creșterea impactului acestora. Tot acest efort susținut, stă la baza primei Strategii a Ecosistemului de Startup din România, care va fi lansată până la finalul anului.

Conferința ROStartup este o încununare a efortului depus până în acest moment de către toți stakeholderii implicați și are ca scop atât creșterea comunității deja formate, cât și coagularea actorilor din ecosistem, prin crearea contextului potrivit pentru participanți să împărtășească din expertiză, din poveștile de succes, să găsească împreună soluții sustenabile și eficiente pentru ecosistem, precum și să pună bazele unor viitoare colaborări.

La eveniment vor participa susținători ai ecosistemului de antreprenoriat și startup, nume reprezentative, precum: Dl. Ministru Marcel Boloș – Ministerul Cercetării și Inovării, Dl. Ministru Constantin Daniel Cadariu – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Dl. Sergiu Manea – CEO Banca Comercială Română, Dl. Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est, Dl. Vlad Gliga – CEO Rubik Hub, dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului. Confirmarea prezenței autorităților guvernamentale reprezintă validarea și susținerea oferită inițiativei ROStartup și demersurilor realizate până în prezent.

Motivația noastră este de a restarta România Inovatoare. Vrem să reducem semnificativ decalajul dintre lumea antreprenorială inovatoare, disruptivă și lumea finanțărilor și a programelor europene. Vrem să-i conectăm pe cei implicați în acest proces și sa le oferim tot suportul.

Conferința este dedicată Omului Inovator, creativ, dornic și capabil să schimbe lumea. Pentru el facem un efort susținut, de analiză obiectivă, de colectare de bune practici și de învățare din experiența celor mai buni, alături de care vrem să mergem la drum. Conferinta ROStartup dă startul acestui drum. Este calea noastră comună: fondatori, finanțatori, facilitatori, actori guvernamentali și este șansa noastră ca împreună, motivați, competenți, gândind global și acționând acum, să reușim.” a declarat Vasile Asandei - Director General ADR Nord-Est.

“Succesul ideilor, produselor și soluțiilor Gândite și Create în România depinde de cât de bine este susținut ecosistemul de start-up-uri care vor să contribuie la dezvoltarea solidă a economiei și societății. Vorbim de investiții în oameni, de infuzie de tehnologie, de economie circulară și, de fapt, vorbim despre cum putem sprijini dreptul oamenilor de a visa la o viață mai bună. Conferința ROStartup este pentru mine un nou prilej de a învăța și de a mă inspira de la antreprenori despre cum va arăta revoluția inovației și revoluția bunăstării”, a declarat Sergiu Manea - CEO BCR.

 

Conferința ROStartup este susținută de Banca Comercială Română, în calitate de sponsor principal.

 

Invitațiile sunt deschise pentru toți actorii care își doresc să fie agenți ai schimbării și să pună o cărămidă la construirea unui viitor mai bun pentru ecosistemul antreprenorial românesc și în același timp sunt adresate și tuturor reprezentanților presei care pot potența enorm efortul nostru de a informa și conecta oamenii cheie, la nivel național.

Vor fi peste 350 de participanți, va fi și o zonă expozițională, unde organizațiile suport pentru startupuri (acceleratoare, fondatori de startup-uri, platforme de crowdfunding) își vor prezenta programele și oportunitățile și care va facilita conectarea membrilor comunității în vederea dezvoltării de proiecte comune.

Focusul tematic al conferinței, atât în prima parte, a sesiunilor plenare, cât și în partea a doua, la mesele de lucru, va fi orientat către top 5 din cele 12 intervenții prioritare:

• Îmbunătățirea cadrului legislativ dedicat startup-urilor

• Înființarea unei organizații umbrelă de reprezentare a ecosistemului

• Îmbunătățirea educației antreprenoriale în universități

• Consolidarea capacității organizațiilor suport pentru startupuri

• Crearea unui Fond pentru finanțarea startupurilor la început de drum

 

Mai multe despre conferință puteți găsi aici: https://rostartup.com/rostartup-conference/. Pentru a vă rezerva un loc, vă invităm să accesați acest link: https://www.eventbrite.com/e/rostartup-conference-tickets-276575423537

Parallax

Vizualizari
809
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri