Claudiu Zamfir

Program european de training pentru antreprenori și freelanceri

Thumbnail

Antreprenorii și frelancerii români se pot înscrie într-un program european de dezvoltare a abilităților digitale și de gândire creativă în business, pentru a-și întări reziliența în contexte disruptive precum cel al pandemiei.

Înscrierile pentru The Circle sunt deschise AICI până pe 11 iulie, a anunțat, luni, Impact Hub Bucharest, coordonatorul programului, într-un comunicat transmis StrartupCafe.ro.

Se pot înscrie freelanceri și antreprenori din România, Spania și Italia.

Programul va susține 60 de participanți în dezvoltarea a 3 tipuri de abilități: antreprenoriale, digitale și de gândire creativă în business; cu atenție specială pentru sustenabilitate, wellbeing și internaționalizare, în contextul post-pandemic care a adus în prim plan nevoia de reziliență și inovație.

Programul va accepta participanți din 30 din industrii creative + 30 din orice altă industrie, și țintește o plajă largă de stadii de dezvoltare de business, de la ideație la scalare. The Circle conține și o componentă importantă de diversitate, propunându-și să includă cel puțin 20 de participanți femei și cel puțin 5 participanți din comunități defavorizate — minorități, imigranți, refugiați.

Participarea este gratuită pentru toți participanții. În plus, The Circle va oferi și opțiuni de acoperire a costurilor de călătorie, celor aleși pentru activități internaționale.

The Circle este organizat de 4 parteneri europeni: Impact Hub Bucharest și Zitec în România, Impact Hub Madrid în Spania și Matera Hub în Italia. Este coordonat de Impact Hub Bucharest și cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

„De 3 ani divizia de programe a Impact Hub Bucharest susține o creștere exponențială, atât prin diversitatea proiectelor implementate cât și a investitorilor din mediul public și privat, a antreprenorilor susținuți, dar și a deschiderii internaționale. Astăzi ne bucurăm să spunem #JoinTheCircle alături de parteneri deja consacrați, precum Impact Hub Madrid și Zitec, dar și de parteneri noi, precum Matera Hub. Am lucrat deja cu freelanceri creativi, antreprenori din tech și agrifood, am targetat antreprenoriatul feminin și diaspora și ne-am concentrat mereu pe oportunitățile și creșterea pe care le putem facilita pentru participanți; azi pornim un nou proiect prin care ne propunem să susținem deopotrivă sustenabilitatea și reziliența freelancerilor și antreprenorilor, în vremuri de pandemie.” — Lucia Radu, Program Manager, Programs & Entrepreneurial Growth Division Impact Hub Bucharest

Activitățile principale The Circle se vor desfășura sub forma unor “cercuri de învățare”: 5 zile de întâlniri fizice, găzduite de fiecare dintre cei 4 parteneri în vara anului 2022. Cercurile vor include participanți din toate cele 3 țări, fiecare participant va participa la un astfel de cerc și va putea fi selectat pentru a călători în una dintre țările partenere.

După acceptarea în program, primele activități vor avea loc online, sub formă de workshop-uri digitale, în octombrie 2021. Acestea vor fi urmate de un mix de întâlniri online și offline ce se încheie în Februarie 2023. Calendarul complet include 2 sesiuni online pre-program, 4 cercuri de învățare internaționale, 4 cercuri online post-deplasări, 1 festival online de final și 3 evenimente fizice de diseminare a rezultatelor, materialelor educaționale și promovare a participanților.

Programul își propune — în plus față de dezvoltarea celor 3 seturi de abilități esențiale — să construiască o comunitate de aliați pentru cei 60 de participanți, pe parcursul celor 17 luni de desfășurare. De asemenea, va consolida capacitatea viitoare a echipelor organizatoare de a oferi servicii de sprijin pentru industrii creative, dar și de a oferi suport pentru cei ce doresc să își dezvolte gândirea creativă în business.

Pentru impact pe termen lung și pentru publicul larg, dincolo de grupul de participanți direcți, programul va dezvolta și valida cadrul online de învățare a celor 3 seturi de abilități: antreprenoriale, digitale și creative. Rezultatul va fi publicat sub forma a 6 cursuri ghidate de e-learning în platforma Startarium.ro - cea mai complexă platformă pentru antreprenori la început de drum din România. Cursurile vor fi disponibile gratuit, în 4 limbi: engleză, română, spaniolă și italiană.

Parallax

Vizualizari
1387
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri