Claudiu Zamfir

Români premiați cu 10.000 Euro pentru o platformă online de suport psihologic pentru persoanele în izolare

Thumbnail

O echipă de programatori români a realizat o platformă online de testare psihologică și ajutor de specialitate pentru persoanele aflate în izolare ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19.

Platforma Yellow Canary a fost premiată cu 10.000 de euro la hackathonul #EUvsVirus, organizat recent de Comisia Europeană în mai multe țări UE, printre care și România. Premiul a fost acordat de Primăria orașului Amsterdam.

Prin această platformă, disponibilă gratuit în română și în engleză, persoanele aflate în izolare pot să-și facă zilnic teste rapide tip early warning - pentru depistarea timpurile a unor eventuale probleme psihologice. De asemenea, utilizatorii pot apela la ajutor din partea unor psihologi voluntari, afiliați platformei.

Din echipa de proiect fac parte: Valentin Ceaprazaru, Vlad Enache, Tiberiu Iorga, Ana Iorga, Denisa Berceanu, Mihaly Carol Tordai, Dragos Apostol. Ei activează în domenii ca programarea, marketingul sau alte specializări.

„Am creat un sistem de evaluare zilnică a stării emoționale a oamenilor pe durata izolării, folosind experiența vastă pe care o avem în domeniile neuroștiințelor și psihologiei. Scopul nostru este să ajutăm oamenii în a se înțelege mai bine pe ei înșiși și să facilitam accesul la consiliere specializată. Situații nemaiîntalnite necesită răspunsuri ieșite din comun din partea tuturor. Yellow Canary este raăspunsul nostru la o pandemie care a perturbat radical lumea pe care o cunosteam”, spun cei din echipă, pe platformă.

Și alte echipe de români au fost premiate la hackathonul UE, printre care:

  • Fresh Air - locul II la categoria Protecția personalului medical. Echipa formată din Teo Pavel și Marian Iulian Carp a realizat un dispozitiv de filtrare a aerului pentru medici.
  • Lockdown Exams - locul III la categoria Munca și educația de la distanță. Leonard Savu și Bogdan Savu propun un sistem IT pentru desfășurarea examenelor de acasă, în condițiile în care universitățile derulează cursuri remote în aceatsă perioadă, determinată de pandemia coronavirus. Sistemul de prevenire a copiatului la examen se bazează pe 3 aplicații: un app de telefon, un app de PC și un webserver.
  • Donescu- locul I la categoria Activarea populației pentru a ajuta financiar. Din echipă fac parte: Calin Sipos, Ioana Coroiu, Valeriu Moldovan, Hunnyadi Endre, Alexandra Ureche. Românii propun o platformă de donații pentru spitale, care să eficientizeze procesul și să aloce sprijinul potrivit acelor spitale care au nevoie într-un anumt moment.

Hackathonul Pan-European #EUvsVirus a fost organizat de Comisia Europeană, în perioada 24-26 aprilie, în mai multe state UE, pentru stimularea găsirii soluțiilor pluridisciplinare relevante în actuala situație generată de epidemia de coronavirus COVID-19.

#EUvsVirus a adunat peste 20.900 de participanți din toate cele 34 de țări participante, iar România s-a situat pe locul 4, cu aproape 1.500 de înscriși. Țările cu cel mai mare număr de soluții au fost Germania, Italia și Spania. Din România au fost depuse mai bine de 130 de soluții.

Lista soluțiilor premiate.

 

Parallax

Vizualizari
3437
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri