Claudiu Zamfir

O platformă românească de pregătire pentru admiterea la facultate vrea 100.000 euro pentru 2,6% din firmă

Thumbnail

O platformă online românească de pregătire pentru admiterea la facultate, care activează pe piața educațională de 4 ani, vrea să obțină o investiție de 100.000 de euro și oferă în schimb 2,6% din firmă.

Upgrade Academy spune că și-a asigurat deja 250.000 de euro de la o serie de „investitori privați cu experiență în tehnologie”, dar mai are nevoie de 100.000 de euro, pentru a-și completa runda de investiții până la valoarea de 350.000 de euro.

Pe cei 100.000 de euro startup-ul vrea să-i atragă de la investitori individuali pe platforma românească de equity crowdfunding SeedBlink. În schimbul finanțării, Upgrade Academy oferă investitorilor 2,6% din acțiunile firmei. Practic, aceasta înseamnă că firma susține că valorează cel puțin 3,8 milioane de euro, dacă facem o socoteală.

Cât despre cei 250.000 euro asigurați deja din runda de investiții, Upgrade Academy  că banii provin de la investitori cu experiență, de la organizații precum: Cofounder Zone (Polonia), Grouport (Cehia), Growceanu (RO), Angel Investors (Statele Unite), printre care și co-fondatorii WHOOP (companie Unicorn din US).

Finanțarea care va fi obținută va fi direcționată pentru extinderea pe alte piețe europene și dezvoltarea produsului. Upgrade Academy țintește extinderea internațională a serviciilor de coaching pentru admitere în țări precum Spania, UK, Polonia și Rusia.

Potrivit firmei, piața serviciilor de educație este estimată la 3,3 milioane de euro în România și 503 milioane de euro în Europa. În prezent, Upgrade Academy spune că este lider pe piața din România, cu o cotă de piață de 10%.

Startup-ul edu-tech a fost lansat în 2017 de către Constantin Bosînceanu (foto), care are o experiență de peste 10 ani în tehnologie și finanțe, dobândită pe piața din România și din Statele Unite.

S-au alăturat în calitate de co-fondatori, Camelia Diaconu și Alex Bulintis, cu experiență notabilă în tehnologie, creare de conținut și antreprenoriat.

Cei trei au creat Upgrade Academy cu intenția de a dezvolta  cea mai eficientă platformă online de pregătire pentru admiterea la universități de top, dar și de educație pentru joburile viitorului. Atât membri fondatori, cât și restul echipei, sunt absolvenți ai unor facultăți de top, precum Harvard, Cambridge, Minerva sau Oxford.

„Platforma noastră răspunde unei nevoi evidente a pieței, și anume accesul la conținut educațional digital și coaching personalizat, oferit de absolvenți de facultăți de top. Avem deja încasări importante de la clienți internaționali din Germania, Franța, Spania, UK, Grecia, Vietnam și obiectivul nostru strategic pe termen scurt este extinderea pe noi piețe europene. Ne bucurăm că această primă rundă de investiții este securizată de o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea unor investitori privați externi, dar și din România”, afirmă Constantin Bosînceanu, Fondator & CEO  Upgrade Academy.

Platforma Upgrade Academy susține că are „o rată de admitere de 84% la universități din top 100 global și un Net Promoter Score de 64, din partea clienților”.
 
Pentru 2021, firma estimează o cifră de afaceri de 1 milion de euro, în creștere de trei ori față de anul 2020, în contextul interesului crescut pentru domeniul EduTech, în special în țările din Europa de Vest.

“Constantin ne-a lăsat o impresie foarte bună de la prima noastră conversație din martie, prin energia și ambiția sa, dar și prin subiectul nobil pe care îl abordează. Din păcate agilitatea sistemului de învățământ nu este similară cu a elevilor de liceu, făcând astfel loc unor startup-uri ambițioase să adreseze aceste nevoi. Faptul că Upgrade Academy s-a înconjurat de o suită valoroasă de consilieri internaționali după absolvirea acceleratorului Supercharger Ventures îi pune într-o poziție privilegiată pentru a scala soluția lor. Upgrade Academy lucrează intens pentru a deveni un jucător important, și ne bucuram că putem oferi investitorilor noștri această oportunitate EdTech” - a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner și președintele board of directors al SeedBlink.

Parallax

Vizualizari
900
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri