Smile Media

[P] Cum se obține un certificat energetic pentru un imobil

Thumbnail

Certificatele de performanță energetică sunt documente elaborate conform unei metodologii de calcul și au rolul de a indica nivelul de eficiență energetică a imobilelor, indiferent dacă acestea sunt nou construite sau deja existente.

Ele sunt obligatorii (cu unele excepții) în România pentru imobilele care se vând, se închiriază, se construiesc sau suferă renovări majore.

Persoanele care au nevoie să obțină certificatele energetice aferente clădirilor pe care le dețin trebuie să știe, însă care sunt pașii pe care trebuie să îi facă, astfel încât să intre în posesia acestor documente,

Mai multe detalii despre certificatele de performanță energetică puteți obține studiind site-ul companiei Reflex Architecture SRL București, www.certificatulmeu.ro.

Primul pas, întocmirea dosarelor cu câteva acte ale clădirii

Pentru început, foarte important de menționat este că cei ce vor să obțină certificatele energetice trebuie să întocmească dosare cu câteva acte ale clădirii. Din acestea auditorii energetici atestați vor extrage o serie de informații.

Contactarea auditorilor energetici atestați

Următorul pas pe care solicitanții de certificate energetice trebuie să îl întreprindă este acela de a contacta un auditor energetic atestat.

Acești auditori energetici sunt persoane specializate în domeniu, care au susținut un examen de atestare în domeniu și sunt singurii abilitați să emită certificatele de performanță energetică.

În cât timp se eliberează un certificat energetic

Acest lucru depinde atât de auditorul energetic și ritmul lui de lucru, dar și de solicitant, depinde cât durează până acesta înmânează specialistului actele necesare ale imobilului și permite vizitarea clădirii.

Auditorii companiei Reflex Architecture emit acest document în maxim 24 de ore (aceeași zi) de la primirea actelor și vizitarea clădirii, iar prețul este unul accesibil.

Valabilitatea certificatului de performanță energetică a clădirilor

Nu în ultimul rand, solicitanții mai trebuie să știe despre certificatele de performanță energetică faptul că acestea au o valabilitate de 10 ani.

Ele pot fi înnoite, însă atunci cand proprietarii de imobile aduc îmbunătățiri considerabile apartamentelor sau clădirilor.

Înlocuirea sistemelor de încălzire, schimbarea geamurilor cu unele de o calitate superioară sau lucrările de izolare: toate acestea reprezintă motive pentru care oamenii pot solicita un nou document.

Informându-se cât mai bine din timp, proprietarii de imobile vor ști întotdeauna ce trebuie să facă pentru a obține certificatele energetice cât mai repede și mai ușor!

Parallax

Vizualizari
3317
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 356
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri