Claudiu Zamfir

MedLife cumpără un centru medical privat cu experiență de 22 de ani, în zona Moldovei

Thumbnail

Sistemul Medical MedLife, condus de antreprenorul Mihai Marcu (51 de ani), se extinde puternic în zona Moldovei, după ce a cumpărat acum, majoritar, un important centru medical privat de la Galați, cu peste 22 de ani de experiență.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro, MedLife a preluat un pachet de 76% din firma Expert Med Centrul Medical Irina, considerată cel mai mare jucător independent de pe piața serviciilor medicale private din Galați.

Expert Med Centrul Medical Irina a fost lansat în 1999, având peste 22 de ani de experiență pe piața serviciilor medicale private. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 milioane RON.   

De serviciile Centrului Medical Irina vor beneficia atât pacienții rețelei Sfânta Maria, cât și cei ai Sistemului Medical MedLife

Centrul Medical Irina oferă servicii medicale integrate, precum servicii de ambulator, laborator, medicina muncii și radiologie, la cele mai bune standarde. Pacienții au posibilitatea de a efectua analize medicale complete în cadrul laboratorului clinic și au acces la cabinete de consultații cu peste 20 de specialități medicale, printre care ortopedie, chirurgie generală, chirurgie plastică, intervenții rapide pentru hemoroizi, obstetrică–ginecologie, gastroenterologie, urologie, interne, ORL, oftalmologie, cardiologie, pediatrie, medicină generală, medicină de familie, neurologie, psihiatrie, endocrinologie, dermatologie, pneumologie, alergologie, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, oncologie.

Centrul Medical este în relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru analize de laborator, ecografii, radiografii, DEXA, Diabet Zaharat Nutriție și Boli Metabolice, îngrijiri la domiciliu, și, de asemenea, cu C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. pentru analize de laborator.

Firma gălățeană va fi integrată sub brandul deținut de grupul MedLife - Sfânta Maria (a nu se confunda cu rețeaua rivală, Regina Maria). Compania lui Mihai Marcu își extinde astfel prezența la nivelul Moldovei.

„Sfânta Maria, cel de al doilea brand de servicii medicale parte a grupului MedLife, a fost fondat în urmă cu aproximativ 5 ani, timp în care s-a transformat într-o rețea națională de sănătate, prin care venim în întâmpinarea nevoilor românilor cu venituri mici și medii. Strategia noastră de extindere vizează dezvoltarea organică și prin achiziții a rețelei, orientându-ne, în principal, spre acoperirea orașelor sub 100.000 locuitori. Această nouă tranzacție înseamnă un pas important pentru consolidarea rețelei la nivelul Moldovei, Centrul Medical Irina devenind principalul furnizor de servicii medicale de medicina muncii al Sfânta Maria pe zona Brăila-Galați. În plus, grupul deține un laborator la Brăila, iar achiziția acestui nou business aduce cu sine oportunitatea de a crește organic, prin deschiderea în locație a unei clinici, având echipa de specialiști a Centrului Medical Irina din Galați și ținând cont de faptul că  spațiul închiriat în prezent ne permite acest lucru”, a declarat Mihai Marcu (foto), președinte și CEO MedLife Group.

Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat de MedLife în urmă cu 5 ani și a devenit una dintre cele mai importante rețele naționale de sănătate. Aceasta operează pe piața serviciilor medicale cu peste 60 de unități medicale proprii, care au rezultat în urma proiectelor de achiziție și a dezvoltărilor organice, după cum urmează: 12 clinici, în Bucureşti, Bacău, Măgurele și Sibiu, 10 laboratoare, în Bucureşti, Brăila, Bacău, Craiova și Sibiu, precum şi peste 40 de puncte de recoltare.

Totodată, Sfânta Maria este printre operatorii cu cea mai mare rețea proprie de medicină de familie.

MedLife este liderul pieței de servicii private de sănătate din România. Compania a fost fondată la București, în anul 1996, de doctorița Mihaela Marcu. Ea a înțeles încă din perioada comunistă a României ce înseamnă un sistem medical privat de înaltă performanță, pentru că a plecat în Germania de Vest încă din anul 1986, soțul său fiind directorul Frankfurt-Bucharest Bank.

Compania medicală privată a cunoscut o creștere accelerată după anul 2004, de când conducerea business-ului a fost preluată de către fiul fondatoarei, Mihai Marcu, care a renunțat atunci la o carieră bancară de succes.

Parallax

Vizualizari
1928
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri