Denisa Crăciun

Înscrieri: Workshop despre cum pot startup-urile să atragă finanțare

Workshop pentru startupuri

Startup-urile din România pot participa la un workshop dedicat echipelor care caută finanțare în această perioadă.

Programul “InvestReady in Downturn” lansat de Bravva Angels, o comunitate de business angels din România cu focus pe susținerea femeilor fondator, are ca obiectiv „creșterea ratei de succes ȋn strângerea de fonduri”.

Startup-urile interesate se pot înscrie AICI. Atelierul va dura 3 zile și va avea loc ȋn perioada 24 - 26 martie 2023.

Subiectele abordate includ:

  • procesul de finanțare;
  • criterii și structura de pitch;
  • cum să obții investiții cu succes și de la cine; 
  • procese de bootstrapping;
  • strategii complementare de supraviețuire în vremuri mai dificile. 

„Pregătirea pentru investiție e un proces de structurare corectă a businessului pentru că te ajută, ca antreprenor, să ȋti pui ȋntrebări pe care altfel nu ți le pui, iar la finalul procesului, ȋntelegerea a ceea ce poate funcționa, câți bani și cu ce efort poți să faci, e mult mai bună. Dacă finanțarea nu e obținută, sau e amânată, intervine problema comună multor companii tinere - de supraviețuire fără aport de bani și atunci e nevoie de soluții de bootstrapping, prioritizare de costuri și cash management pozitiv. Situația e dificilă, apetitul la risc a scăzut, iar finanțarea îl costă mai mult equity pe antreprenor”, susține Ilinca Păun, fondatoarea Bravva Angels.

„Peste situația generală a pieței de investiții, se adaugă particularitățile femeilor antreprenoare care ridică bani. Faptul că doar sub 3% din volumul investițiilor sunt către companii fondate de femei, la nivel global, indică o problemă complexă. Obiectivul nostru este să micșorăm această ‘prăpastie’ prin educație și înțelegerea mecanismelor ambelor părți”, a mai spus Ilinca Păun.

Parallax

Vizualizari
204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri