Denisa Crăciun

Înscrieri: Școlile, liceele și grădinițele din România pot primi calculatoare, printr-un program

Thumbnail

Școlile, liceele și grădinițele din România care nu au echipamente tech necesare se pot înscrie într-un proiect prin care pot obține gratuit calculatoare.

„Dăm Click pe România” este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care 4.000 de calculatoare recondiționate vor fi donate în 2022 către unitățile de învățământ care nu au echipamente necesare de pe care elevii să poată învăța noțiuni digitale de bază

Școlile, liceele și grădinițele care vor să participe la proiect se pot înscrie până pe 14 aprilie (inclusiv) prin formularul de aplicare disponibil AICI.

Se pot înscrie și asociațiile non-profit sau instituțiile sociale care propun soluții în zona de educație digitală pentru tinerii aflați în zone marginalizate ale țării, dar și organizațiile care sprijină refugiați ucraineni care vin din Ucraina ca urmare a conflictului militar din regiune.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 2 mai, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a câștigătorilor va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziția digitală din ultimii ani a scos la suprafață un adevăr pe care datele statistice îl subliniau de mult timp: lipsa de infrastructură digitală din școlii, care inevitabil duce la copii care nu dețin abilități de bază în folosirea calculatorului.

În cei 14 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 22.000 de calculatoare către peste 2.000 de școli din România, de care au beneficiat 500.000 de elevi și profesori. Proiectul, ajuns la treia ediție, este susținut de OMV Petrom și Kaufland România.

Parallax

Vizualizari
268
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri