Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Ericsson oferă premii de 47.000 Euro unor studenți care dau oamenilor acces la soluții digitale

Thumbnail

Studenții, masteranzii și doctoranzii din România se pot înscrie la o competiție internațională organizată de compania de tehnologie Ericsson, în care se pun la bătaie premii totale de 47.000 de euro pentru soluții care ajută oamenii să aibă acces la tehnlogii digitale.

Înscrierile la Ericsson Innovation Awards 2021, se fac AICI, până pe data de 5 august 2021.

Se pot înscrie echipe de cel mult patru membri. Membrii unei echipe pot studia la aceeași universitate sau pot fi înscriși la universități diferite, din țări diferite.

Dintre toate echipele înscrise, 14 se vor califica pentru semifinală și vor avea la dispoziție 5 săptămâni pentru a-și pregăti proiectele, sub îndrumarea unor mentori din cadrul Ericsson.

Ulterior, 3 echipe vor declarate finaliste și vor avea la dispoziție alte patru săptămâni de lucru și mentorat în care vor trebui să se pregătească pentru prezentarea finală a proiectelor lor în fața unui juriu compus din specialiști în domeniu proveniți din cadrul Ericsson dar nu numai.

Premiile puse în joc:

  • Echipa de pe locul I: 25.000 de euro,
  • Locul II: 15.000 de euro,
  • Locul III: 5.000 de euro.
  • Un premiu suplimentar de 2.000 de euro pentru echipa, dintre cele trei finaliste, care va obține cele mai multe voturi pe social media, candidatura fiecărei dintre ele în parte fiind încărcată pe pagina de Instagram a concursului.  

Ce soluții caută Ericsson

Participând la Ericsson Innovation Awards (EIA) 2021, tinerii au șansa de a-și prezenta ideile inovatoare în fața specialiștilor și experților din cadrul companiei suedeze și nu numai.

Transformarea digitală devine tot mai prezentă la nivel global, însă odată cu aceasta decalajul tehnologic între diferite zone ale lumii se adâncește. Cauzele acestui decalaj sunt dintre cele mai variate, pornind de la lipsa infrastructurii de telecomunicații, până la disponibilitatea / accesibilitatea inegală a resurselor sau costul prea ridicat al echipamentelor necesare, astfel că studenții care vor să participe la ediția de anul acesta a EIA vor trebui să identifice astfel de decalaje digitale și să dezvolte soluții inovatoare pentru a le neutraliza.

Tinerii de pretutindeni vor putea contribui, pe această cale, la rezolvarea unora dintre principalele provocări globale din ziua de astăzi și vor interacționa cu specialiștii Ericsson, care îi vor îndruma în elaborarea proiectelor lor, fiecare dintre ei (studenții) având oportunitatea de a-și dezvolta și de a-și exploata pe deplin potențialul.

Din perspectiva Ericsson - lider global pe piața infrastructurii de rețea 5G - tinerii sunt singurii care au, cu adevărat, puterea de a pune bazele unui viitor digital, efectele fiind vizibile în diferite domenii, pornind de la societate, până la cultură, educație și economie.

Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager Ericsson România:

„Capacitatea de inovare a studenților, și inițiativele acestora, au nevoie de sprijin din partea actorilor din industrie pentru a putea deveni realitate. Prin intermediul acestei competiții, Ericsson își propune să contribuie la acest fenomen și pune la dispoziția tinerilor de pretutindeni expertiza specialiștilor săi, determinându-i pe aceștia (studenții) să vină cu idei inovative care să contribuie la dezvoltarea societății și a economiei. Studenții români au participat de-a lungul anilor la EIA și ne dorim ca și anul acesta să vedem inițiative românești pe lista proiectelor înscrise în competiție și să demonstrăm, astfel, că România poate contribui într-un mod semnificativ la conturarea tendințelor digitale globale și poate răspunde cu succes celor mai mari provocări”.

Competiția globală Ericsson Innovation Awards a fost lansată în anul 2009, cu scopul de a le oferi studenților din întreaga lume oportunitatea de a dezvolta și a pune în practică idei inovatoare cu îndrumarea experților Ericsson. Prin intermediul acestei competiții, Ericsson își propune să creeze o punte către cei care vor determina schimbările de mâine, generând totodată inovație care să contribuie la o dezvoltare economică și social echitabilă și globală. 

Parallax

Vizualizari
916
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri