Denisa Crăciun

Înscrieri: Concurs cu premii în bani, în România, pentru startup-uri cu soluții de protecție a mediului

Thumbnail

Startup-urile românești din România care dezvoltă tehnologii inovatoare în domenii legate de protecția mediului se pot înscrie într-un proiect cu premii în bani.

Startup-urile din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, printre care și România, se pot înscrie AICI la BASF Innovation Hub până pe 16 septembrie, la miezul nopții.

În prima fază a proiectului, 5 idei din cele înscrise vor participa la finala locală, iar juriul va alege cea mai bună idee din România.

În noiembrie, ideea câștigătoare va fi prezentată în cadrul marii finale BASF Innovation Hub, împreună cu cele mai de succes soluții din celelalte 10 țări participante.

Câștigătorul evenimentului local va fi răsplătit și cu premiul de 2.500 euro brut, urmând ca cea mai bună idee a etapei finale să fie premiată cu 5.000 euro brut.

Tematica acestei ediții, energiile regenerabile, abordează întrebările Green Deal și se concentrează pe oferirea de soluții la provocările cheie de mediu din zilele noastre.

Concursul se adresează startup-urilor și echipelor inovatoare de până la 5 membri.

Cerința de bază pentru participare este ca ideea să contribuie direct sau indirect la crearea de soluții la cele mai importante provocări de mediu actuale: energia curată, mobilitatea inteligentă și agricultura sustenabilă (strategia Farm to Fork).

BASF Innovation Hub este un program lansat de BASF și AHK România.

„Energiile regenerabile joacă un rol cheie în această tranziție importantă, deoarece au la bază resurse furnizate în permanență de natură, cum ar fi vântul, apa și soarele, o sursă constantă de energie din atmosfera noastră. Criza actuală a energiei fosile va funcționa ca un catalizator pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic cât mai rapid, în viitorul apropiat. BASF și partenerii noștri consideră că politica Pactului Verde a Comisiei Europene este bine structurată, cu un plan de măsuri cuprinzător, în vederea dezvoltării unei economii durabile. Ne angajăm să contribuim la îndeplinirea obiectivelor Pactului Verde și considerăm că este de datoria noastră să aducem, în mod activ, soluții – Innovation Hub fiind un astfel de exemplu”, spune Andreas Lier, director general al BASF România. 

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă: „AHK România susține trendul actual privind utilizarea energiilor alternative verzi, mai ales în contextul actual, în care AHK sărbătorește  20 de ani de existență, organizând majoritatea evenimentelor și proiectelor sub egida reducerii emisiilor de carbon”.

Parallax

Vizualizari
592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri