Denisa Crăciun

Idei de afaceri românești, selectate la un pre-accelerator pentru startup-uri tech

Pre-accelerator pentru startup-uri tech românești în 2022

Nouă echipe din România, cu idei diferite de afaceri, intră în cohorta din 2022 a pre-acceleratorului pentru startup-uri tehnice StepFWD.

Participanții selectați la cohorta 2022 provin din 4 orașe din România și sunt din industrii diverse de la retail, medtech, resurse umane până la cybersecurity.

Idei de afaceri românești selectate la cohorta 2022

  1. AiSA - AI Space Analytics - platformă de soluții scalabile pentru logistică și retail; se concentrează pe automatizare și date, reduce redundanța, eroarea umană și maximizează business intelligence-ul.
  2. CreditSky contruiește produsul Elcano, ce este dezvoltat cu ajutorul unor algoritmi avansați de ML și AI aplicați pe date financiare și climatice. Cu o acuratețe de 99,4%, oferă întreprinderilor o perspectivă pentru a le ajuta să ia decizii fără riscuri, în timp real și bazate pe date, reducând costurile.
  3. Ecoland - jocul ce combină o pădure virtuală pe blockchain cu una reală, astfel încât oamenii să poată ajuta la salvarea planetei într-un mod simplu și distractiv, pur și simplu jucând și implicându-se în economia internă bazată pe jucători.
  4. Juridiq - aplicație ce permite avocaților și parajuriștilor să își gestioneze sarcinile, dosarele, documentele și activitatea profesională în general, prin intermediul mai multor funcții adaptate pentru piața juridică din România
  5. Meditatii.ro - marketplace în care un student poate căuta singur un profesor. În modul premium, profesorii sunt recrutați, testați și aprobați în mod automat.
  6. Morph - soluție ce extinde munca unui facilitator, făcând creativitatea, colaborarea și inovarea mai accesibile în companiile de pretutindeni.
  7. Mutable Security - automatizarea ciclului de viață al soluțiilor de securitate în infrastructurile de consum utilizând software open source și comercial.
  8. Talentsmove - platformă socială construită pentru a oferi o formare ultrarapidă a echipelor pentru întreprinderile tehnologice care se extind rapid.
  9. ValueMD - soluție ce oferă identificarea pacienților cu risc ridicat de a avea evenimente acute și oferă, intervenții personalizate pentru a reduce acel risc cu ajutorul unei soluții de analiză prescriptivă.

Ediția 2022, a patra a pre-acceleratorului, se desfășoară online pe parcursul a 9 săptămâni, între 24 octombrie și 16 ianuarie 2023.

Echipele selectate lucrează aplicat pe business sub îndrumarea unui mentor care îi ghidează pe toată perioada programului.

La finalul programului, cei selectați vor prezenta progresul din cadrul programului în cadrul evenimentului online Demo Day desfășurat pe 16 ianuarie 2023.

Programul StepFWD se desfășoară în parteneriat cu Google for Startups, Orange România, Algolia și Bitdefender.

Parallax

Vizualizari
430
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri