Claudiu Zamfir

10 idei de afaceri „Made in Romania”: De la bomboane vegane la carne de pui din microferme

Thumbnail

Zece antreprenoare românce cu idei de afaceri în sectorul agroalimentar au fost selectate într-un accelerator de afaceri susținut de Uniunea Europeană și vor putea obține finanțare de până la 10.000 de euro și mentorat.

EIT Food și Impact Hub Bucharest au anunțat marți cele zece românce selectate pentru a participa la programul Empowering Women in Agrifood, secțiunea pe România:

  • Ana-Maria Chirilă - Produse eco din fructe și legume, ce oferă consumatorilor o alimentație sănătoasă, pregătită după rețete tradiționale.
  • Brîndușa Bîrhală - Produs alimentar sub formă de pastă tartinabilă de legume de frunze, dar și plante comestibile binecunoscute din flora spontană, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.
  • Carmen Amarandei - Bomboane de ciocolată vegane, folosind ingrediente din agricultura bio, destinate consumului alimentar, dar și cu diverse proprietăți și acțiuni fiziologice.
  • Cosmina Dinu - Microfermă pilot de creștere a puilor de carne într-un sistem de management holistic, american, care implică "pășunarea" acestora.
  • Ibolya Oprea - Platformă digitală care oferă soluții de nutriție inteligentă: planuri nutriționale personalizate, psihonutriție și educație nutrițională.
  • Ioana Tudor – Servicii de consiliere și promovare a produselor tradiționale specifice Transilvaniei, realizate în mici gospodarii, în special de către femei.
  • Isabela Spătaru - Workshop-uri de gătit pentru adulți și copii, în care vor fi promovate produsele producătorilor locali, creând astfel un micro sistem local prin care fiecare parte câștigă.  
  • Raluca Stoica - Kit pentru grădinărit ce conține cele necesare pentru crearea unui pat pentru legume și un îndrumar care să descrie etapele instalării, dar și îngrijirii plantelor, ce poate fi amplasat atât în grădini, cât și pe balcon sau pe terase.
  • Simona Rotaru - Serviciu de închiriere a diferite suprafețe de teren urban, unde clienții pot cultiva legume/ fructe sănătoase și, în același timp, oferi copiilor posibilitatea unor experiențe autentice în natură.
  • Stela Dinică - Produse gluten free, potrivite în diete sănătoase, diete antiinflamatoare, mod de viață pentru alergicii și intoleranții la gluten, pentru sportivi, pentru acele persoane ce doresc stil de viață sănătos.

În total, 45 de antreprenoare s-au înscris pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar în programul Empowering Women in Agrifood România. Programul dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking și posibilitatea de a primi finanțare de până la 10.000 euro.

În cadrul programului antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiți să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor și a planului de business.

La nivel european, programul EWA este dezvoltat de EIT Food pentru un total de 50 de antreprenoare din 5 țări: Cehia, Portugalia, România, Spania și Turcia. 10 participante din România pot primi finanțare de până la 10.000 de euro fiecare, spune Impact Hub, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
3489
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri