Redactia StartupCafe.ro

Iași: Antreprenorul Tiberiu Stoian (Exonia) cumpără, cu 7 milioane EUR, o fostă fabrică de pâine (Ziarul de Iași)

Tiberiu Stoian.

Tranzacție imobiliară împortantă la Iași: Compania românească de ambalaje Exonia, deținută de antreprenorul Tiberiu Stoian, cumpără, la un preț de aproximativ 7 milioane de euro, clădirea unui fost combinat de panificație din oraș, relatează Ziarul de Iași.

Imobilul a fost operat anterior de producătorul de pâine Vel Pitar, controlat de fondul american de investiții Broadhurst NCH Capital. De altfel, Exonia cumpără complexul de la  compania VP Terenuri, parte a Broadhurst NCH Capital.

Proprietățile imobiliare pe care le preia Tiberiu Stoian sunt compuse din platforma industrială de aproape 30.000 mp și halele ce însumează peste 7.000 mp. Acestea sunt poziționate în vecinătatea fabricii de ambalaje Exonia, pe Calea Chișinăului, din municipiul Iași.

Compania Exonia este deținută de omul de afaceri  Tiberiu Stoian (90%), împreună cu soția sa, Nadia (10%). Tiberiu Stoian (46 de ani) este ordiginar din Craiova. El s-a dus la Iași pentru studii, absolvind Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor acolo. Inițial, Tiberiu Stoian făcea afaceri în zona comerțului de calculatoare, dar a pivotat către ambalaje în momentul în care s-a lovit și el de nevoia de a-și procura, pentru business-ul său, acest tip de articole.

Tiberiu Stoian a fondat Exonia în anul 2003, tânărul student oltean devenind un antreprenor moldovean cu experiență, în toți acești ani. Compania ieșeană a făcut o cifră de afaceri de 31 de milioane de lei și profit de 6,4 milioane de lei, cu 31 de salariați.

Parallax

Vizualizari
991
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.596
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.97

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.596

Articole publicate : 1, 045
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri