Claudiu Zamfir

O firmă românească de instalare panouri solare și-a dublat vânzările

Thumbnail

Energia din surse regenerabile este unul dintre cele mai fierbinți afaceri în acest moment, fapt ilustrat și de una dintre cele mai dinamice firme românești care instalează panouri solare, care și-a dublat vânzările în anul 2023 față de 2022, conform rezultatelor transmise, luni, StartupCafe.ro.

Firma Simtel Team, fondată de antreprenorii Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei în 2023, o creștere cu 112% față de 2022 și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior.

EBITDA la nivel consoli-dat în 2023 a fost de 36,8 milioane de lei, o creștere cu 117% față de anul 2022 și cu 17% mai mare față de bugetul de venituri și cheltuieli asumat de companie pentru anul 2023.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel So-lar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

„Anul 2023 a fost un alt an dinamic pentru întreaga echipă Simtel, depășind cu brio realizările din anul 2022, atât la nivel financiar, cât și operațional. Pe parcursul anului trecut am construit centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 86 MWp. Portofoliul de clienți s-a extins cu 87 clienți noi, fiind în prezent alcătuit din companii din sectoare diverse, precum retail, turism, agricultură, fabrici și spații logistice. 2024 se anunță a fi un an cel puțin la fel de intens, luând în considerare că începând cu anul acesta am devenit și furnizor de energie prin obținerea licenței aferente. Odată cu această nouă linie de business, ne consolidăm poziția de lider de piață prin punerea la dispoziția clienților noștri a unui pachet complet de produse și servicii integrate. Le mulțumim colegilor, partenerilor, clien-ților și acționarilor noștri pentru încrederea acordată companiei noastre și pentru că ne sunt alături în construirea unui viitor verde pentru România”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 290,6 milioane de lei în 2023, o creștere cu 112% comparativ cu 2022, iar profitul net a fost de 27,7 milioane de lei, o majorare cu 139% față de anul precedent.

În 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 89% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 258,6 milioane de lei, comparativ cu 105,5 milioane de lei generate în 2022. Telecomunicațiile au contribuit cu 10% la cifra de afaceri, și au generat venituri de circa 29,1 milioane de lei în 2023, față de 28,8 milioane de lei în 2022. Ponderea celorlalte linii de bu-siness a reprezentat 1% din cifra de afaceri totală, la nivel individual, acestea generând venituri de 2,9 milioane de lei în 2023 comparativ cu 2,7 milioane de lei generate în anul anterior.

Pe lângă atragerea de clienți noi, pe parcursul anului trecut, Simtel a continuat colaborarea cu clienții existenți, cu unii dintre aceștia demarând proiecte noi, precum în cazul CTP România, dezvoltator de spații industriale și logistice, pentru care compania lucrează la construirea și instalarea unor instalații fotovoltaice pe acoperișurile a 11 clădiri ale acestuia. De asemenea, tot în 2023, compania a finalizat pentru Grunman Energy instalarea celei mai mari centrale electrice fotovoltaice pe acoperișul unei singure clădiri din România și anume centrul logistic Dedeman Turda. Centrala electrică fotovoltaică este instalată pe acoperișul centrului logistic al Dedeman din Turda și are o putere instalată de apro-ximativ 4,1 MWp prin intermediul a circa 10.000 de panouri fotovoltaice, care se întind pe o suprafață de 40.000 mp.

„2023 a fost un an remarcabil pentru Simtel, marcând nu doar o dublare a cifrei de afaceri și a profitului net, dar și consolidarea poziției noastre ca lider domeniul energiei regenerabile. Succesul nostru reflectă angajamentul neclintit față de excelență, adaptabilitatea în fața schimbărilor din piață și dedica-rea necondiționată a echipei noastre. Aceste rezultate extraordinare reprezintă, pe lângă niște simple cifre financiare, pași concreți către un viitor sustenabil. Ne-am depășit așteptările și obiectivele, stabilind un nou standard de excelență pentru Simtel și pentru industria energiei regenerabile. În 2024, suntem mai hotărâți ca niciodată să continuăm această traiectorie ascendentă, să explorăm noi opor-tunități și să aducem valoare adăugată clienților noștri, partenerilor și, mai ales, comunităților locale”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și președintele Consiliului de Administrație al Simtel Team.

 

Parallax

Vizualizari
2826
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri