Răzvan Tătaru
Google.org deschide înscrierile în cadrul proiectului Strengthening Democracy in Europe, prin care ONG-uri, instituții academice și organizații sociale din Europa, inclusiv din România, pot aplica pentru finanțări pentru proiecte de susținere a democrației, prin utilizarea tehnologiei avansate și inteligenței artificiale.
Înscrierile se fac AICI, până la data de 9 august 2024, ora 23:59 CET (10 august 2024, 00:59 ora României), potrivit datelor din termeni și condiții. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială.
Fondul de 15 milioane EUR caută să finanțeze proiecte derulate de ONG-uri, instituții academice și organizații sociale europene, care:
Organizațiile selectate pot beneficia de finanțare între 250.000 EUR - 1 milion EUR.
Impact - Care este problema importantă pe care propunerea încearcă să o rezolve și de ce este importantă? Propunerea se bazează pe cercetări, date sau un istoric dovedit? Proiectul demonstrează o înțelegere profundă a beneficiarilor finali, cum ar fi datele lor demografice distincte și modul în care pot experimenta problema într-un mod nuanțat?
Utilizarea inovativă a tehnologiei - Aplicarea tehnologiei este esențială pentru soluție și abordează nevoi clare? Propunerea aplică tehnologie/IA avansată nouă sau existentă, intervenții sau abordări într-un mod inovator și adecvat? Dacă este cazul, este utilizarea tehnologiei/IA avansate necesară și aliniată cu Principiile IA ale Google și Practicile responsabile de IA?
Fezabilitate - Propunerea conturează rezultate de impact tangibile și convingătoare pentru primele 12-18 luni? Există un plan de executare și resurse bine dezvoltat și realist care să corespundă acestor obiective? Cum ar putea proiectul să valorifice parteneriatele strategice, coalițiile și rețelele pentru a accesa expertiză suplimentară, acoperire mai largă și altele?
Scalabilitate - În caz de succes, cum poate acest proiect să se extindă dincolo de propunerea inițială și să avanseze domeniul, inclusiv peste granițe? Există un plan de a împărtăși informațiile și cele mai bune practici pentru a servi drept model pentru alte eforturi și organizații suplimentare? Și cum va continua și se va dezvolta proiectul dincolo de sprijinul acordat de Google.org?