Răzvan Tătaru

Finanțări Google pentru ONG-uri și instituții academice: 15 milioane EUR pentru întărirea democrației în Europa

Google-foto-startupcafe.

Google.org deschide înscrierile în cadrul proiectului Strengthening Democracy in Europe, prin care ONG-uri, instituții academice și organizații sociale din Europa, inclusiv din România, pot aplica pentru finanțări pentru proiecte de susținere a democrației, prin utilizarea tehnologiei avansate și inteligenței artificiale.

Înscrierile se fac AICI, până la data de 9 august 2024, ora 23:59 CET (10 august 2024, 00:59 ora României), potrivit datelor din termeni și condiții. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială.

Fondul de 15 milioane EUR caută să finanțeze proiecte derulate de ONG-uri, instituții academice și organizații sociale europene, care:

  • Protejează integritatea electorală;
  • Susțin educația alegătorilor;
  • Încurajează dialogul social.

Organizațiile selectate pot beneficia de finanțare între 250.000 EUR - 1 milion EUR.

Criteriile pe care trebuie să le respecte organizațiile sau instituțiile academice

Impact  - Care este problema importantă pe care propunerea încearcă să o rezolve și de ce este importantă? Propunerea se bazează pe cercetări, date sau un istoric dovedit? Proiectul demonstrează o înțelegere profundă a beneficiarilor finali, cum ar fi datele lor demografice distincte și modul în care pot experimenta problema într-un mod nuanțat?

Utilizarea inovativă a tehnologiei - Aplicarea tehnologiei este esențială pentru soluție și abordează nevoi clare? Propunerea aplică tehnologie/IA avansată nouă sau existentă, intervenții sau abordări într-un mod inovator și adecvat? Dacă este cazul, este utilizarea tehnologiei/IA avansate necesară și aliniată cu Principiile IA ale Google și Practicile responsabile de IA?

Fezabilitate - Propunerea conturează rezultate de impact tangibile și convingătoare pentru primele 12-18 luni? Există un plan de executare și resurse bine dezvoltat și realist care să corespundă acestor obiective? Cum ar putea proiectul să valorifice parteneriatele strategice, coalițiile și rețelele pentru a accesa expertiză suplimentară, acoperire mai largă și altele?

Scalabilitate - În caz de succes, cum poate acest proiect să se extindă dincolo de propunerea inițială și să avanseze domeniul, inclusiv peste granițe? Există un plan de a împărtăși informațiile și cele mai bune practici pentru a servi drept model pentru alte eforturi și organizații suplimentare? Și cum va continua și se va dezvolta proiectul dincolo de sprijinul acordat de Google.org?

Parallax

Vizualizari
223
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri