Denisa Crăciun

Finanțare de 6,6 milioane EUR pentru un startup digital de îngrijire a vârstnicilor, cu sediul în Sibiu

Thumbnail

Un startup de îngrijire a vârstnicilor, fondat în Germania, care are sediu și în Sibiu, a obținut o finanțare de 6,6 milioane Euro prin care vrea să își mărească echipa, inclusiv cea din România.

Marta, o platformă digitală de îngrijire la domiciliu, a obținut o investiție de 6,6 milioane Euro, într-o rundă de finanțare condusă de fondurile de investiții Capnamic, din Germania și Almaz Capital, din Silicon Valley.

Startup-ul fondat în 2020 de Philipp Buhr și Jan Hoffmann, colegi de facultate, a lansat platforma  digitală în 2021. Acum, marta are o echipă de peste 40 de specialiști în 4 țări: România, Germania, Polonia și Lituania.

Cu finanțarea obținută recent, marta își va mări echipa de bază din Sibiu, Berlin, Gdansk și Vilnius și va optimiza procesele companiei.

Printre investitorii care au participat la această rundă de finanțare se numără și GMPVC, Ithaca, SumUp Impact Fund, Verve Ventures, precum și antreprenori europeni precum Christian Vollmann, Johannes Schaback, Laura Esnola, Dr. Steffen Zoller și Julian Stiefel.

„marta a creat o veritabilă piață de îngrijire online, în care îngrijitorii și familiile care au nevoie de aceste servicii se întâlnesc în mod direct și transparent. Este o abordare cu adevărat unică în acest domeniu, care se bazează pe digitalizare. Noi am urmărit evoluția marta din ultimele luni și suntem profund impresionați de rafinamentul tehnologiei și de performanțele echipei marta. Ne bucurăm în mod special de entuziasmul cu care este abordată această mare problemă socială,” afirmă Jörg Binnenbrücker, fondatorul Capnamic și principalul investitor.

Ce face startup-ul marta

marta își propune să revoluționeze piața serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, schimbând modul în care îngrijitorii din România și din alte țări est-europene pătrund într-o piață ce se află în continuă creștere în Germania, dar și în alte state.

Germania are peste 4 milioane de vârstnici care caută îngrijire la domiciliu, în timp ce doar 280.000 de îngrijitori activează în sectorul de îngrijire mobilă.

Acest dezechilibru poate fi o oportunitate pentru îngrijitorii din Europa de est, care vor să-și mărească veniturile prestând servicii de îngrijire la domiciliu în Germania.

marta a dezvoltat un algoritm propriu prin care îngrijitorii își pot negocia direct contractul și le permite atât acestora, cât și vârstnicilor să compare, să decidă și să opteze pentru condițiile de prestare a serviciilor potrivite cu cerințele ambelor părți.

„Există sute de exemple de situații dificile care se pot ivi în procesul de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu. Auzim despre îngrijitori care sunt surprinși când își primesc plata la sfârșitul contractului. În plus, fiecare dintre noi cunoaște situații concrete de la rude sau de la prieteni despre cât de greu este să găsești un mijloc de îngrijire a bunicilor. Îmbătrânirea este un lucru firesc; la fel ca și dorința de a presta servicii în acest domeniu. Noi trebuie să știm cum să gestionăm îngrijirea din ambele perspective. Suntem convinși că putem folosi tehnologia actuală într-un mod inteligent pentru a-i ajuta atât pe cei vârstnici, cât și pe cei care doresc să îi îngrijească” - spune Maria-Magdalena Jura, marta Country Head pentru România.

Totodată, platforma a automatizat principalele proceduri de administrare pe partea îngrijitorilor, punându-le la dispoziție posibilitatea de a-și gestiona direct polițele de asigurare, facturile și impozitele.

Parallax

Vizualizari
732
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri