Denisa Crăciun

Finanțare de 87 milioane Euro pentru un startup maghiar de combatere a fraudei. Daniel Dines, printre investitori

Thumbnail

Un startup fondat de doi antreprenori din Ungaria, dar care are sediul la Londra, a obținut o finanțare de 87 de milioane de euro, într-o rundă de investiții Serie B, condusă de IVP din Silicon Valley, la care a participat și miliardarul român Daniel Dines, fondator UiPath, alături de alți business angels.

SEON este un startup maghiar cu sediul la Londra, fondat în 2017 de antreprenorii Bence Jendruszak (foto stânga) și Tamas Kadar (foto dreapta) din Ungaria. Startup-ul a creat o platformă de combatere a fraudei în mediul bancar.

La runda recentă de finanțare au participat Creandum și ProtofoLion și investitori individuali, fondatori de la Aiven, Coinbase, Figma, G2, Wise sau Supercell, inclusiv românul Daniel Dines, fondator UiPath.

Cu finanțarea obținută, SEON vrea să aducă îmbunătățiri platformei, să se extindă în SUA, Asia și America Latină și să pună tehnologia sa și la dispoziția micilor retaileri, a anunțat compania într-o postare pe blogul său.

În prezent, platforma este  utilizată de companii ca Revolut, Wise, Mollie și Patreon.

Anul trecut, în 2021, SEON a anunțat că a ridicat o rundă de finanțare Serie A, de 10 milioane de euro, condusă de firma de capital de risc Creandum, la care au participat și fondatori de la N26, SumUp, Tide, Onfido și ComplyAdvantage.

Parallax

Vizualizari
1710
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri