Denisa Crăciun

Finanțare de 6 milioane dolari pentru un startup românesc cu soluții în domeniul crypto, care susține că valorează 50 milioane dolari

Thumbnail

Bware Labs, un startup românesc fondat în decembrie 2020, care a creat o platformă pentru infrastructura API descentralizată, obține o finanțare de 6 milioane de dolari, într-o rundă de investiții Serie A.

Cu noua finanțare obținută, Bware Labs, cu sediul la București, ajunge la investiții totale de 7 milioane de dolari și susține că valorează 50 de milioane de dolari, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial al startup-ului.

La noua rundă de finanțare au participat atât fonduri de investiții, cât și investitori individuali, care s-au alăturat celor din prima rundă de finanțare ridicată de Bware Labs în urmă cu mai puțin de 10 luni. Dintre noii investitori fac parte Hypersphere, Blizzard, Infinity Ventures Crypto, Woodstock, Figment, Axia 8 Ventures, Coingecko Ventures, Nexo, Connext, Kosmos Ventures, Impossible Finance, Nabais Capital, AVentures DAO, Subsquid, 3 Chaps Capital, Stakeborg.

„Suntem foarte încântați că am finalizat această rundă de investiții, din două motive principale: unul se referă la puterea pe care am adus-o în echipa noastră, prin integrarea investitorilor cu experiență, atât în criptomonede, cât și în finanțe tradiționale, proiecte mari de tehnologie și alți jucători din zona de infrastructură. Celălalt motiv este legat de creșterea companiei noastre și de extinderea ofertei noastre de tehnologie, care se va putea întâmpla acum într-un ritm accelerat datorită finanțării pe care am putut să o asigurăm și sprijinului investitorilor noștri”, a spus Flavian Manea, CEO Bware Labs.

El a mai completat că „votul de încredere primit de la investorii noi”, dar și cei care au participat și la runda inițială de finanțare a startup-ului,  reprezintă un motiv de mândrie pentru echipa Bware Labs.

Și Brian Weaver, Engineering Manager la Hypershpere, unul dintre investitorii în startup-ul românesc, spune că „expertiza și viziunea echipei vor permite fondatorilor (n.r. Bware Labs) să se concentreze pe dezvoltarea de aplicații multi-chain, eliminând în același timp o mare parte din costurile generale ale infrastructurii”.

Brian Weaver mai susține că „Bware a construit o echipă puternică de experți care sunt capabili să îndeplinească cerințele proiectelor de astăzi”.

Ce este Bware Labs

Bware Labs este un startup românesc fondat în 2020 de cinci români. Este vorba despre Flavian Manea, care este și CEO-ul companiei, Alexandru Minulescu (CTO), Radu Enoiu (product manager), Matei Popp (devops technical lead) și Alexandru Filip (software development lead).

Platforma Bware Labs conectează consumatorii de date blochchain la „noduri” furnizate de furnizori independenți. Compania își propune să rezolve problemele legate de accesul nesigur la blockchain.

Bware Labs este un serviciu bazat pe abonament, ceea ce îl face diferit de alte instrumente de integrare blockchain bazate pe date. Folosind furnizori terți, verificați pentru a asigura o calitate și o performanță continuă, Bware Labs rezolvă obstacolele întâlnite în descentralizarea completă.

Bware Labs susține că „este un nou startup din ecosistemul Crypto, fondat pentru a aborda ceea ce vedem ca un decalaj în interacțiunile actuale dintre platformele DeFi, schimburi și portofelele digitale”.

Parallax

Vizualizari
5727
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri