Denisa Crăciun

Finanțare de 220 milioane EUR pentru unicornul ceh care deține în România magazinul online Sezamo

Thumbnail

Unicornul ceh Rohlik, care deține în România magazinul online Sezamo, a obținut o investiție de 220 de milioane de euro într-o rundă de finanțare condusă de Sofina, conform unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

La runda de finanțare au mai participat fondul de investiții Index Ventures și fondatorul Tomáš Čupr. Potrivit comunicatului, cu investiția obținută, Rohlik ajunge la finanțări totale de peste 500 de milioane de euro.

Fondurile vor fi utilizate pentru a accelera inovațiile tehnologice, inclusiv automatizarea centrelor de distribuție, electro-mobilitatea, precum și extinderea în țările în care compania este deja prezentă.

„Această investiție se potrivește cu strategia Sofina în sectorul Consumer & Retail de a oferi capital pentru a sprijini oportunitățile de creștere alături de parteneri care împărtășesc valori comune și o viziune de a aduce eficiența și comoditate comerțului cu amănuntu”, a spus CEO-ul Sofina, Harold Boël.

Jan Hammer, partener la Index Ventures, a spus: „Suntem încurajați de creșterea continuă, puternică, dar sustenabilă a Rohlik, care a atins acum profitabilitatea pe două piețe cheie. Această ultimă rundă de finanțare va permite companiei să profite de oportunitatea pe care o are în față, deoarece își dublează investițiile în tehnologie, accelerează expansiunea și își consolidează poziția de lide de piață”.

Cine este „unicornul” ceh Rohlik

Fondată în 2014 în Republica Cehă, Rohlik Group este o companie tehnologică europeană din zona de e-grocery. Compania este prezentă în Cehia, Ungaria, Austria și Germania, și se lansează în România, Italia și Spania în 2022 sub brandul Sezamo.

Rohlik (n.r. care în cehă înseamnă „croissant”), cu o cifră de afaceri ce a depășit 300 de milioane de euro în 2020, a obținut o investiție de 100 de milioane de euro de la fondul american Ventures în iulie 2021, când a fost evaluat la peste 1 miliard de euro și a obținut statutul de „unicorn”.

În România, site-ul Sezamo.ro este înregistrat pe firma bucureșteană Covrig Crocant SRL, deținută de Rohlik.

Rohlik susține că livrează 85% din comenzi în 90 de minute sau în intervale de 15 minute în aceeași zi.

Oferta sa de produse combină mărci private, produse locale de la mici fermieri și producători și mărci internaționale cunoscute. Produsele proaspete reprezintă aproximativ 40% din vânzări, conform companiei.

Parallax

Vizualizari
2859
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri