Denisa Crăciun

Echipe din România, câștigătoare la o competiție spacetech cu premii în bani

Thumbnail

Trei echipe locale au câștigat ediția din România a competiției spacetech Cassini Hachathon 2021, cu premii în bani, care s-a desfășurat simultan în 10 țări europene, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Cele 3 idei premiate sunt:

  • Locul 1: Echipa Horus, platformă de monitorizare a infrastructurii de la distanță adaptabilă regiunii arctice – a câștigat 1.000 de euro cash, 1 bilet la acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6 și un loc în finala internațională;
  • Locul 2: Echipa Great Auk- Soluția lor este înțelegerea adaptărilor comportamentale ale urșilor polari la schimbările climatice și ajutarea comunitățile arctice să facă față acestor schimbări - a câștigat 1 bilet în acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6 și un logo personalizat de UberPixel în valoare de 250 euro;
  • Locul 3: Echipa ROSPIN Navigators - Oferă soluții în ceea ce privește conceptul de optimizare a rutei în domeniul naval arctic – a câștigat o bursă în valoare de 250 euro în acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6,  spațiu de coworking la Commons Lounge  și mentoring.

Competiția a avut loc între 5 – 7 noiembrie, iar tematica din acest an a fost „Conectarea cu Arcticul”.

2021 este primul an în care competiția a avut loc și în România.

Astfel, participanții au avut ca misiune găsirea, cu ajutorul ideilor inovatoare și a tehnologiei, de noi rute de călătorie, protejarea animalelor sălbatice și găsirea unor soluții prin care să ajute comunitățile indigene și păstrarea habitatelor naturale din Arctic.

Echipele s-au confruntat cu 3 provocări: trecere sigură pe mare, viața pe uscat și grija pentru viața sălbatică.

De asemenea, alte 3 grupuri au primit mențiuni:

  • Mențiune 1 - Echipa Rospin Seaways a câștigat o bursă în valoare de 250 euro în acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6  și servicii de legal advice;
  • Mențiune 2 - Echipa Eco Arctic a câștigat o bursă în valoare de 250 euro în acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6 și mentoring;
  • Mențiune 3 - Echipa Robearz a câștigat o bursă în valoare de 250 euro în acceleratorul Commons Accel pentru cohorta 6.

Proiectele și echipele câștigătoare au fost selectate în baza a 4 criterii: relevanța ideii prezentate, gradul de inovare, calitatea echipei și încadrarea în temele ediției.

„Cassini Hackathon a fost o experiență deosebită pentru noi ca și organizatori. Ne-am bucurat să vedem echipele lucrând pe parcursul weekendului la dezvoltarea unor soluții pentru problemele din Cercul Arctic, fiind conștienți de impactul pe care comunitatea startup din România îl poate aduce în acest domeniu. În plus, am fost plăcut surprinși să vedem atât de multe persoane din România interesate de tematica spacetech, aceasta fiind foarte nișată. De asemenea, România a fost țara cu cei mai mulți aplicanți pentru hackathon, dintre toate cele 10 țări participante, 84 la număr”, spune Andrei Chiș, Project Manager-ul din echipa organizatorică a României.

Ediția hibrid a competiției a fost organnizată de IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat, alături de echipa acceleratorului pentru startup-uri Commons Accel, dar și Agenția Spațială Română (ROSA), ROCA X, Universitatea Româno-Americană, Electronica Aplicată și Ingineria Informației și altele.

La ediția de anul acesta a competiției au participat, în total, 575 de antreprenori din 10 țări europene (Croația, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Italia, Letonia, România, Slovacia și Spania), tineri, studenți și pasionați de tech.

Parallax

Vizualizari
188
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri