Denisa Crăciun

Competiție spacetech cu premii de 4.000 Euro pentru antreprenorii români

Thumbnail

Antreprenorii români se pot înscrie la competiția internațională spacetech Cassini Hackathon, care va avea loc pentru prima dată în România. La finalul concursului, la care participă antreprenori din 10 țări europene, vor fi aleși 3 câștigători, ce vor fi răsplătiți cu premii în valoare totală de 4.000 Euro și sute de ore de mentorat.

Cassini Hackathon reunește antreprenori din cele 10 țări europene cu scopul de a descoperi cele mai bune soluții în rezolvarea unor probleme de interes global.

Competiția se desfășoară în 2021 și în România, în perioada 1 septembrie – 7 noiembrie, iar doritorii își pot înscrie proiectele online până în data de 29 octombrie AICI

Prezentarea proiectelor va avea loc în perioada 5 – 7 noiembrie, în cadrul evenimentului, atât live, cât și online, conform unui comunicat transmis marți StartupCafe.ro.

Ce trebuie să știți despre competiția Cassini

  • Se desfășoară simultan în 10 țări: Croația, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Italia, Letonia, România, Slovacia și Spania, care vor dezvolta un subiect delicat: rezolvarea problemelor critice cu care se confruntă planeta, societatea și industria contemporană;
  • Primele 3 echipe câștigătoare, alese din cele 10 țări, vor primi premii în valoare totală de 4.000 Euro și sute de ore de mentorat cu experți din domeniul afacerilor;
  • Hackathonul va încuraja inovarea în toate programele spațiale ale UE, creând noi oportunități, produse și servicii de ultimă generație. Competiția stimulează creșterea economică pentru o Europă Durabilă;
  • ”Conectarea cu Arcticul” este tematica din acest an a competiției. Misiunea participanților este de a găsi, cu ajutorul ideilor inovatoare și al tehnologiei, noi rute de călătorie, de a proteha animalele sălbatice, de a ajuta comunitățile indigene și de a păstra habitatele naturale din îndepărtatul Arctic.

Cine poate participa? Orice persoană pasionată de antreprenoriat, tehnologie și tehnologii spațiale poate participa la acest hackathon, indiferent dacă are sau nu experiență în domeniul spacetech.

Ce trebuie să faceți. 3 provocări pentru echipele care participă la competiție

Echipele se vor confrunta cu 3 provocări care le vor testa abilitățile creative încă din prima zi, însă ei vor trebui să aleagă una singură, pe care să o dezvolte în cadrul aplicației, astfel:

  1. Trecere sigură pe mare: Participanții vor proiecta produse, dispozitive sau servicii care le vor putea permite portcontainerelor, navelor de croazieră și trailerelor să navigheze în siguranță pe mările nordice.
  1. Viața pe uscat: Participanții vor proiecta produse, dispozitive sau servicii care le vor putea permite oamenilor, plantelor și animalelor sălbatice să se adapteze mai bine la clima arctică.
  1. Grija pentru viața sălbatică: Participanții vor proiecta produse, dispozitive sau servicii care vor putea ajuta la protejarea biodiversității și a habitatelor naturale ale animalelor sălbatice din Arctic.

Nu trebuie să vă faceți griji pentru resursele necesare, întrucât toți participanții, din toate cele 10 țări, vor:

  • beneficia de toate resursele de care au nevoie în cadrul competiției pentru ideile lor;
  • beneficia de informații prețioase oferite de Spațiul UE;
  • avea acces la instrumente spațiale specifice;
  • beneficia de instruire și asistență din partea experților internaționali, fiind încurajați să găsească cele mai bune soluții. 

Puteți folosi date și informații de pe Copernicus, semnale și date de pe Galileo și EGNOS, dar și tehnologii de conectivitate sigure. Astfel, vă veți putea imagina soluții creative ce pot salva Arcticul și pot schimba viitorul întregii planete.

Calendarul Cassini Hackathon

  • 1 septembrie: Lansarea înscrierilor
  • 25- 28 octombrie: evenimentul “Big Ideas Campaign” - eveniment organizat de CASSINI Hackathon. Implică o serie de evenimente online de tip seminar, ce vor oferi consiliere din partea specialiștilor și experților internaționali.
  • 29 octombrie: Închiderea înscrierilor
  • 5-7 noiembrie: Hackathon-ul CASSINI - Evenimentul principal! Fiecare locație va selecta o echipă câștigătoare la sfârșitul acestui weekend.
  • 10 noiembrie: Demo Day & Ceremonia de premiere - toți cei 10 câștigători din întreaga Europă se vor aduna pentru a-și prezenta soluțiile în fața unui juriu format din experți internaționali. Dintre aceștia, vor fi selectați autorii celor mai bune 3 proiecte, ce vor câștiga premii în bani și sute de ore de mentorat cu experți renumiți în business, pentru a-și dezvolta în continuare aplicațiile! 

Mai multe detalii despre această competiție găsiți AICI, AICI și AICI.  

Competiția din România este organizată de IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat, alături de echipa acceleratorului pentru startup-uri Commons Accel, sub forma unui eveniment hibrid. 

Parallax

Vizualizari
263
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri