Claudiu Zamfir

Program de cursuri și practică pentru tineri din România, lansat cu sprijinul Microsoft

Thumbnail

Tinerii cu vârste peste 16 ani - elevi sau studenți - din România pot beneficia de de cursuri, stagii de practică și acces la joburi, într-un proiect lansat de organizația Junior Achievement (JA) România, cu sprijinul companiei IT Microsoft.

Partener național al proiectului Job Incubator în 2021, Microsoft oferă - prin programul său Global Skills Initiative - acces gratuit la programe de formare profesională, a precizat joi JA România, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Prin rețeaua Junior Achievement, tinerii de peste 16 ani (elevi și studenți) și profesorii lor au acces la aceste cursuri, certificări gratuite și subvenționate, precum și la o serie de experiențe de învățare care urmează metodologia Inspire-Prepare-Succeed:

  • Inspire: beneficiarii acumulează informații de bază despre carieră și profesie folosind programul JA Succesul Profesional.
  • Prepare: elevii de peste 16 ani, studenții și profesorii dobândesc competențe și aptitudini noi prin participarea la cursuri specifice, precum cele Microsoft Learn despre inteligență artificială și LinkedIn Learning despre competențele necesare pentru cele mai căutate locuri de muncă din prezent.
  • Succeed: beneficiarii demonstrează stăpânirea competențelor acumulate la stagii de practică, internship și la noi locuri de muncă.

În această vară, profesorii beneficiază de sesiuni de pregătire în cadrul Job Incubator și de cursuri gratuite cu certificări, urmând ca odată cu începerea noului an academic, și tinerii să participe la sesiuni speciale pentru ei.

Parallax

Vizualizari
764
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri