Smile Media

[P] CuibUșor, prima aplicație mobilă care recompensează comportamentul sustenabil

Thumbnail

Startup-ul românesc CuibUșor le aduce consumatorilor posibilitatea de a se bucura de discounturi la brand-urile sau produsele preferate, atunci când reciclează sau donează.

PovesteaAplicatia mobilă, dorește să încurajeze inițiativele de responsabilizare socială prin a conecta intuitiv consumatorii de centre de reciclare, business-uri și ONG-uri. Platforma urmează a fi lansată în vara anului 2022 și este propunerea antreprenorului român, Octavian Moaghen, spre o planetă mai curată și o comunitate (cuibușor) mai puțin încărcată (ușoară).

Povestea companiei pornește de la dorința de a rezolva trei probleme cu care ne confruntăm: degradarea rapida a planetei, nevoia accelerată de a recicla eficient toate tipurile de deseuri, dificultatea cu care se reciclează textile și electronicele.

O statistică covârșitoare arată faptul că ~15% dintre emisiile de carbon sunt cauzate de deșeurile textile și electronice.

Octavian Moaghen, fondator CuibUșor: Prin CuibUșor, iIntenționăm să transformăm probleme cu impact asupra mediului și societății, cauzate de deșeurile textile și electronice într-o oportunitate de afacere sustenabilă în beneficiul tuturor.CuibUșor funcționează ca un liant între consumatori, centrele de colectare/donare, ONG-uri și business- uri partenere.

Credem în membrii comunității care deja mișcă acul în direcția corectă: consumatorii responsabili cât și business-urile care deja fac primii pași în direcția de economie circulară.

Din păcate, acest ecosistem al reciclării este foarte fragmentat. Centrele de colectare/donații nu sunt integrate corespunzător cu business-urile și nu facilitează accesul consumatorului la astfel de servicii. Când vine vorba de textile și electronice mici, problema este exponențială din cauza complexității procesului de reciclare.

Suntem realiști și știm că de multe ori pentru a produce o schimbare este nevoie de încurajarea consumatorilor către acele acțiuni responsabile. CuibUșor recompensează userii pentru faptele lor bune.

După fiecare acțiune de reciclare sau donare, userilor li se oferă discounturi și oferte speciale la achiziția de noi produse sau servicii din partea business-urilor partenere.

În plus, arătam fiecărui user impactul real pe care îl are în funcție de amprenta de carbon a fiecărui produs reciclat.

Suntem încântați să fim o echipă de oameni cu un scop comun, să ajutăm la producerea schimbării sustenabile și ne dorim să dezvoltam CuibUșor într-un exemplu de economie circulară.

 

Fii parte din CuibUșor: contact@cuibusor.com

Parallax

Vizualizari
654
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 410
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri