Denisa Crăciun

Crame românești mici și mijlocii, câștigătoare la o competiție de vinuri organizată de BASF România

Crame romanesti

Viticultorii mici și mijlocii din România au participat în perioada 8 martie – 25 mai 2023 la competiția „Povești cu vinuri românești” organizată de BASF România.

Viticultorii mici și mijlocii din toată țara, cu suprafețe cultivate de până la 100 de hectare, au participat la ediția a 8-a a competiției, ce a inclus anul acesta și două secțiuni noi – una dedicată vinurilor spumante și una destinată tinerilor artiști care vor să ilustreze coperta noului catalog.

BASF Agricultural Solutions România a anunțat, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, câștigătorii concursului din 2023, la care au participat circa 165 de crame, fiind înscrise 439 de vinuri și spumante.

În cadrul celor patru etape regionale (corespunzătoare zonelor Moldova, Muntenia, Banat și Transilvania, Oltenia și Dobrogea), juriul format din experți ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) a desemnat cele 3 vinuri finaliste pentru fiecare categorie de vinuri (roșu, alb și rosé).

Finala națională a cuprins 36 de vinuri, anul acesta intrând în concurs și 28 de vinuri spumante, de la principalii producători din țară.

  • Câștigătorul finalei celei de-a 8-a ediții la categoria vinurilor albe a fost Crama Bratu – Fetească Regală, sec, 2022;
  • Locul 1 la secțiunea vinurilor rosé a fost ocupat de Crama Corbuț- Cabernet Sauvignon & Merlot, sec, 2021;
  • Primul clasat la categoria vinurilor roșii a fost Crama Unu, Fetească Neagră, sec, 2020;
  • La secțiunea vinuri spumante câștigător este Blanc de Blancs, alb brut, aparținând producătorului Podgoria Silvania, din zona Sălaj. 

Totodată, a existat și un concurs de design pentru coperta catalogului dedicat vinurilor și spumantelor finaliste. Astfel, studenții de la facultățile de arte și design au creat coperta broșurii „Povești cu Vinuri Românești 2023”, lucrările acestora fiind analizate de un juriu specializat în domeniu.

Creația câștigătoare aparține Dianei Burcea, o studentă în anul 2 la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul Facultății de Arte și Design. Lucrarea ei urmează să devină imaginea a peste 5.000 de exemplare ale catalogului „Povești cu Vinuri Românești 2023”.

BASF România a integrat în ediția 2023 și concursul destinat designului de etichete pentru sticlele de vin, desfășurat doar pe pagina de Facebook a companiei. Cea mai frumoasă etichetă a fost desemnată de comunitatea de pe Facebook, și aparține vinului apus de soare al Cramei Moșia Domnească, Panciu.

Competiția „Povești cu vinuri românești” a atras, de-a lungul timpului, un total de 2.820 de vinuri și spumante înscrise. Totalul premiilor oferite de companie a ajuns la 127.000 euro, din 2016 și până în prezent.

Parallax

Vizualizari
599
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri