Claudiu Zamfir

Copiii stau pe mobil, la lecții - idee de afacere românească, premiată

Thumbnail

Copiii stau prea mult cu ochii în smartphone? S-ar putea să nu fie chiar atât de rău. Un startup românesc a dezvoltat o aplicație de mobil prin care elevii primesc lecții.

FluxyApp se numără printre cei 3 câștigători ai competiției românești Innovators for Children, în cadrul evenimentului online Pitch Day, din 15 septembrie.

Startup-ul oferă un serviciu pe bază de abonament, prin aplicație mobilă, de învățare în flux, destinată elevilor din învățământul secundar.

Fluxy își propune să rezolve problema lacunelor din educația elevilor, servind drept un partener de învățare personalizată pentru fiecare copil și ajutând părinții și profesorii să se implice, în felul lor.

Celelalte două proiecte câștigătoare sunt din sfera ONG:

  • Dara, proiect al Asociației Dăruiește Aripi, este o platformă digitală dedicată continuării îngrijirii la domiciliu a copiilor cu patologii cronice grave. Aici sunt aduși împreună specialiști, dar și suport structurat în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate pentru copiii cu cancer sau alte boli cronice grave.
  • ProfAid Kit, proiect al Asociației Autism Voice, este prima platformă educațională ABA cu instrumente inovative de management comportamental, pentru profesori și părinți, ce înlătură conceptul de „copil problemă” și „mediu problemă” în clase.  

Cele două proiecte non-profit au primit și câte o finanțare de 15.000 de euro din partea Fundației Vodafone România.

Cei trei premianți au fost selectați astfel pentru a doua etapă a programului Innovators for Children, care se va desfășura până în martie 2022 și în care vor beneficia de mentorat, sprijin în creșterea business-ului, o campanie de PR și de diverse opțiuni de sprijin financiar.

Printr-un parteneriat inițiat cu platforma românească de multifinanțare SeedBlink, startup-urile înscrise în programul Innovators for Children au trecut printr-un proces de evaluare menit să identifice soluțiile cu potențial de listare pe platforma Seedblink care ar putea obține o investiție în următoarele 3 - 6 luni. Fluxy este startup-ul care va primi sprijin în pregătirea pentru o potențială investiție.

„Sprijinul pe care l-am primit în cadrul acceleratorului a fost foarte important pentru noi, ne-a ajutat să dezvoltăm soluția și s-o aducem unde este, ne-a făcut să avem încredere în noi, și, bineînțeles implicarea SeedbBink este pentru noi un vot de încredere extraordinar care ne dă energia necesară să mergem mai departe și să scalăm acest produs în felul în care ne-am dorit și să facem treabă, pentru că noi chiar avem treabă în educație”, a declarat George Hâncu, Fondator FluxyApp.

Criteriile pe baza cărora au fost evaluate proiectele au avut în vedere dimensiunea pieței de desfacere, problema/nevoia acestei piețe, calitatea soluției propuse, proiecțiile financiare, componența echipei și impactul finanțării asupra creșterii business-ului și business-ului social.

Din cele peste 150 de proiecte înscrise în program, 10 soluții au fost selectate și 8 au susținut pitch-uri în cadrul evenimentului Pitch Day de miercuri.

Alte proiecte din concurs:

  • TeensUP (Asociația Happy Minds).
  • Afterschool (Asociația StartEvo),
  • Kidibot,
  • KidKit,
  • Kids Finance,
  • Tully.

Vezi aici prezentarea proiectelor.

Timp de trei luni, ONG-urile și startup-urile participante și-au conturat planul de business, strategia de marketing, propunerea comercială pentru potențiali clienți, ambițiile din punctul de vedere al impactului social, plus o rețea relevantă de contacte din domeniul educației, sănătății sau serviciilor sociale pentru copii și adolescenți. În această perioadă au beneficiat de peste 20 de ore de mentorat, au participat la șase workshop-uri de business și la o conferință de networking.

Mentorii implicați în susținerea și creșterea proiectelor participante au fost Adina Crețu (Impact Hub Bucharest), Adelina Dondorici (Parenting ADS), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Ionuț Pătrăhău (SeedBlink), Mihnea Rădulescu (Vodafone România) și Sabina Antoci (Fundația Vodafone România).

Evenimentul online a încheiat, astfel, etapa de selecție a ONG-urilor și startup-urilor care vor merge mai departe în program pentru accelerarea soluțiilor dedicate îmbunătățirii vieții copiilor și adolescenților din România.  

Innovators for Children este un program organizat la București de Impact Hub Bucharest împreună cu partenerii săi. Acceleratorul este dedicat startup-urilor și ONG-urilor care aduc un impact pozitiv pentru starea de bine și dezvoltarea copiiilor și adolescenților cu ajutorul tehnologiei, prin inovare scalabilă. În cele 3 ediții ale programului au fost selectate 33 de proiecte, dintre care X au primit finanțare totală de peste 230.000 de euro.

Parallax

Vizualizari
384
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri