Claudiu Zamfir

Constanța: Fabrică românească de materiale de construcții, deschisă în urma unei investiții de 7 milioane EUR

Fabrica Symmetrica Ovidiu-Constanta

Un producător român de materiale de construcții anunță, miercuri, deschiderea unei noi fabrici, la Ovidiu, județul Constanța, după o investiție de 7 milioane de euro.

Firma suceveană Symmetrica, fondată de Florentina-Mihaela Stanciu și Florin-Cristinel Stanciu, ajunge astfel la 9 unități de fabricare de materiale de construcții. Totodată, fabrica de la Ovidiu este prima deschisă de companie în sud-estul României.

Construită pe un teren de 50.000 mp, noua hală de producție dispune de o suprafață de 3.500 mp, aici urmând să fie fabricate pavaje, borduri, elemente de grădină, zidărie. Fabrica din Ovidiu este prevăzută să producă lunar peste 100.000 de unități, compania ajungând astfel la o capacitate de producție totală zilnică de 4.000 de metri liniari / pătrați.

„Symmetrica are o acoperire geografică importantă, iar zona de sud-est a țării se afla deja în atenția noastră, având un potențial important de creștere atât în ceea ce privește proiectele publice, cât și cele private. De asemenea, odată cu intrarea noastră în această regiune, suntem pregătiți să ne implicăm activ în sprijinirea comunităților locale, așa cum procedăm deja în toate celelalte localități în care suntem prezenți”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Potrivit afirmațiilor sale, fabrica din județul Constanța dispune de „linii de producție moderne, de înaltă tehnologie, complet automatizate”.

Peste 35 de angajați vor activa în noua unitate de producție. „Deși procesul tehnologic este unul complex, acesta poate fi coordonat de 5-6 persoane pe schimb, automatizarea de care dispune fabrica reprezentând un avantaj important în facilitarea muncii angajaților” - precizează compania.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești / Doaga – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022) și Ovidiu – Constanța (2023).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale, ș.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, etc. 

Parallax

Vizualizari
3758
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri