Claudiu Zamfir

Materiale de construcții: producătorul român Symmetrica cumpără fabrica Somaco Holding din Doaga, județul Vrancea

symmetrica

Firma suceveană de materiale de construcții Symmetrica, fondată de Florentina-Mihaela Stanciu și Florin-Cristinel Stanciu, a anunțat, marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a achiziționat fabrica Somaco Holding din localitatea vrânceană Doaga din apropiere de orașul Mărășești.

Fabrica de la Doaga, cumpărată acum, este situată în vecinătatea unității de producție pe care Symmetrica deja o deține, ceea ce îi va permite producătorului român de de pavele şi borduri vibropresate să se extindă cu mai multe linii de producție pe o suprafață totală de cca. 300.000 mp.

Hub-ul din Doaga va deveni  cea mai mare fabrică a celor de la Symmetrica, firma având deja opt unități de producție proprii.

„Strategia noastră de extindere vizează inclusiv sud-estul țării, una din zonele cu potențial ridicat care raportează creșteri importante de la an la an în ceea ce privește volumele de prefabricate din beton vândute. Achiziția fabricii Somaco Holding din Doaga vine ca un pas firesc în conturarea acestei strategii și marchează o etapă importantă pentru Symmetrica în vederea consolidării poziției”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

El susține că, în 2023, compania românească va direcționa investiții în valoare de peste 10 milioane euro în modernizarea și retehnologizarea unității achiziționate și transformarea locației din Doaga într-un hub tehnologic extins pe mai multe linii de producție.

Firma își va extinde prin această achiziție și aria de activitate, prin producția de stâlpi pentru linii electrice aeriene (LEA), completându-și astfel portofoliul de soluții pentru proiectele de infrastructură electrică.

Noua unitate de producție achiziționată de Symmetrica este amplasată pe un teren de 250.000 mp și dispune de 3 hale de producție și anexe cu o suprafață de 15.000 mp. Odată cu preluarea acesteia, Symmetrica va păstra 30 dintre angajații companiei Somaco. Aceștia se vor alătura echipei de 60 persoane deja aflată în fabrica Symmetrica din vecinătate.

Unitatea exinstentă a Symmetrica, de la Doaga, a fost inaugurată în 2018 și are în funcțiune trei linii de producție axate pe trei tipuri de produse: pavaje, sisteme canalizare și elemente de zidărie din beton.

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011), Prejmer – Braşov (2012), Cociu – Bistriţa-Năsăud (2012), Mărășești / Doaga – Vrancea (2018) și Zimandu Nou – Arad (2021).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, magazine Kaufland, Carrefour, Lidl, Penny Market, autostrada Târgu Mureș-Oradea, stadionul Steaua, cartiere rezidențiale, ș.a. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitarea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice în București, Iași, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, etc.

În anul 2021, compania cu sediul central la Verești, județul Suceava, a făcut o cifră de afaceri de 182, 1 milioane de lei și profit de 18,3 milioane de lei, cu un număr mediu de 434 angajați, business-ul Symmetrica fiind pe o tendință de creștere continuă în ultimii 5 ani.

Parallax

Vizualizari
6347
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri