Denisa Crăciun

Compozitorul Marius Moga are un startup IT și tocmai a fost premiat într-o competiție de antreprenoriat tech

Moga si Dobrincu

Compozitorul Marius Moga a co-fondat un startup IT care a fost acum premiat la o competiție de antreprenoriat alături de alte trei idei de afaceri românești.

Revocalize AI, fondat de Marius Moga și antreprenorul și artistul Sebastian Dobrincu, a primit titlul de „Cel mai promițător startup din cohorta 10” a programului Venture Accel.

Startup-ul a creat o tehnologie de transformare vocală prin inteligență artificială, care permite utilizatorilor să modifice și să personalizeze audio în moduri creative.

Alături de Revocalize AI au fost premiate alte trei startup-uri românești. Astfel:

  • Evopath, startup fondat de Bogdan Neacșu și Ciprian Sosai, a fost desemnat „Cel mai inovator startup din toate programele idEA”, recunoscut pentru dezvoltarea de soluții software care automatizează și eficientizează procesele complexe în companii.
  • Tekpon, fondat de Alexandru Stan, a câștigat Premiul Presei, pentru utilizarea tehnologiei în redefinirea eficienței în sectorul IT. Premiul Presei a fost câștigat și de Revocalize AI.
  • Promoscore, startup fondat în România de Jeremy de France, reușește să transforme analiza datelor promoționale într-un proces simplu și intuitiv a câștigat Premiul Publicului,

Alte startup-uri care au urcat pe scena DemoDay, cu pitch-uri si business-uri atractive:

  • Sense4Fit – aduce inovație în industria wellness-ului, încurajând un stil de viață sănătos în cadrul unei aplicații mobile și tot odată operează o franciză de gym-uri și organizează cel mai mare summit regional de fitness.
  • WeReload - oferă soluții inteligente pentru optimizarea proceselor de reîncărcare preplătită internaționale, simplificând tranzacțiile cotidiene pentru utilizatori.
  • Mașini la Cheie – o platformă pentru închirierea de vehicule accesibilă și transparentă.
  • SportIn - remodelează modul în care consumatorii interacționează cu sportul, oferind o platformă inovatoare care conectează comunitățile.

Startup-urile au fost premiate pe 11 aprilie, la București, în cadrul evenimentului DemoDay organizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (idEA). La eveniment au participat peste 150 de persoane, în marea lor majoritate investitori, mentori sau experți implicați în programele de pregătire antreprenorială.

Au participat inclusiv investitori internaționali de la Startup Wise Guys, Fill Rouge Capital, dar și locali precum GapMinder, Early Game Ventures, Seedblink și TechAngels.

„DemoDay Venture Accel nu e doar un concurs de pitch-uri, ci o celebrare a spiritului antreprenorial, un loc unde conversațiile se pot transforma în parteneriate strategice. Ne-am concentrat puternic pe crearea unei comunități autentice care să sprijine dezvoltarea startup-urilor, cu mentori implicați, cu alumni de succes care ajută noua generație de antreprenori.” a declarat Matei Dumitrescu, fondatorul idEA. „Venture Accel este un catalizator pentru schimbare și un punct de inflexiune pentru toți cei care aspiră să schimbe lumea prin tehnologie și inovație. Programul a pregătit până acum 500 de antreprenori să își dezvolte businessul, de la validare la scalare, de la bootstrapping până la runde internaționale de investiții și a reușit să faciliteze obținerea de finanțări de 50 de milioane de Euro pentru cei mai buni dintre aceștia”

idEA organizează programe precum Pitch IT UP, Commons Accel / Venture Accel, Cassini Hackathons, Adrvest Accel, prin pregătire individuală sau prin programe corporate de accelerare a inovației.

Parallax

Vizualizari
5735
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri