Smile Media

[P] Respectă viteza legală pentru o asigurare RCA mai ieftină

Thumbnail

Anul 2021 a venit la pachet cu o mulțime de responsabilități, iar în contextul de față, tot mai multe persoane încearcă să reducă cât pot din cheltuieli pentru a reuși să ducă chiar și în această perioadă un trai decent. Cu toate că în cazul unei polițe de asigurare RCA sau pentru o asigurare CASCO nu ar trebui să se aplice aceste drămuiri, fiindcă în joc este siguranța ta la volan, ofertele de pe piața asigurărilor au fost și ele adaptate nevoilor de preț ale cererilor clienților. 

Așa că, dacă ești în căutarea unei polițe de asigurare RCA ceva mai ieftine, poți oricând să apelezi la un serviciu de calcul RCA disponibil pe platformele asiguratorilor auto, pentru a vedea care sunt costurile la care să te aștepți în momentul încheierii unei asigurări auto obligatorii. Dacă totuși vrei să închei și o asigurare auto facultativă, tot prin intermediul unui serviciu similar de calcul, poți obține și ofertele de preț pentru o asigurare CASCO.

Piața asigurărilor auto se află în strânsă legătură cu istoricul șoferilor la volan. Altfel spus, oricât de tare ți-ai dori o poliță de asigurare RCA mai ieftină, dar ca șofer ești destul de iresponsabil, s-ar putea să ai de furcă în găsirea unor oferte de preț apropiate de ceea ce aspiri.

Nu doar că o viteză potrivită în timpul șofatului te poate aduce mai aproape de o asigurare RCA ceva mai ieftină, dar sunt și alte câteva trucuri pe care le poți face pentru a-ți scăpa buzunarul de cheltuieli mult mai mari și complet inutile. Rămâi alături de noi și urmează să îți arătăm cum poți și tu să închei o asigurare RCA sau chiar o asigurare CASCO la prețuri ceva mai scăzute, aplicând măcar unul din sfaturile auto expuse în rândurile ce urmează!

O asigurare RCA ieftină depinde de sistemul Bonus Malus

Sistemul Bonus-Malus este gândit să sancționeze iresponsabilitatea șoferilor la volan și să scadă rata accidentelor rutiere prin aplicarea unor penalizări destul de drastice la polița de asigurare RCA. Există, totuși, și recompense adresate șoferilor prudenți, datorită valenței Bonus, prin care sunt aplicate reduceri în cadrul obținerii unei polițe de asigurare RCA cu cât reușești să nu produci accidente rutiere o perioadă cât mai mare de timp.

Prin urmare, sistemul Bonus-Malus funcționează în felul următor: dacă ești un șofer prudent, nu provoci accidente rutiere și, deci, polița ta de asigurare RCA nu este folosită să despăgubească daunele produse unui alt autoturism, atunci primești un Bonus la încheierea RCA-ului. Bonusul este calculat în procente reduse din prețul poliței tale de asigurare RCA, iar cu cât reușești să ai un istoric curat din punctul de vedere al prudenței la volan, cu atât procentele de reducere cresc. 

Pe de altă parte, atunci când ești iresponsabil, neatent și te grăbești să ajungi mai repede într-un anumit loc și poți pune în pericol viața altui participant la trafic prin producerea unui accident rutier, procentul Malusului crește și se majorează și tariful poliței de asigurare RCA.  

Nu doar o asigurare RCA depinde de comportamentul la volan, același lucru se aplică și pentru o asigurare CASCO. Motiv pentru care, ne-am gândit că următoarele sfaturi rutiere îți vor fi de folos înainte de a-ți reînnoi polițele de asigurare auto, fie ele asigrurare CASCO sau asigurare RCA.

Regula #1 – Când respecți viteza legală, crești șansele unor prețuri mai mici la polițele de asigurare CASCO și asigurare RCA!

Ți se pare bizar sau nu, dar respectarea limitei legale de viteză te ține departe de accidentele rutiere. De fapt, toate regulile pe care urmează să le descoperi în acest articol te țin departe de săvârșirea acestor accidente care pot să conducă spre o posibilă fluctuație de preț în cazul polițelor de asigurare auto.

Când conduci pe un drum pe care viteza legală este de 90 km/h și depășești limitarea de viteză cu 20 km/h, nu faci decât să mărești șansele unei coliziuni. În special atunci când mai sunt și alți participanți la trafic care procedează în același fel ca tine. Poți ajunge la aceeași destinație respectând limitarea de viteză și, mai mult, poți mări șansele obținerii unei polițe de asigurare RCA la un preț acceptabil pentru bugetul tău procedând astfel.

Regula #2 – Evită să folosești claxonul atunci când frâna poate să producă un rezultat mai bun pentru tine și pentru ceilalți șoferi

Te-ai putea mira de această regulă, însă vei înțelege de ce este important să eviți pe cât posibil folosirea claxonului. Doar imaginează-ți cum reacționezi tu la sunetul unui claxon adresat ție. Sunt două variante: fie te sperii, fie te enervezi. Oricare dintre cele două ar fi varianta care ți se aplică, zgomotul unui claxon te va deturna de la drum și vei fii probabil mai susceptibil unei coliziuni.

Încearcă să folosești frâna ori de câte ori vezi un comportament iresponsabil în trafic. În acest fel, eviți tu un posibil accident și ferești chiar și ceilalți participanți la trafic. Claxonul nu face decât să polueze fonic și să agraveze tensiunea din trafic!

Regula #3 – Folosirea telefonului mobil la volan poate fi o piedică în obținerea unei polițe de asigurare RCA la un preț bun

Dacă în timp ce conduci folosești și telefonul mobil pentru altceva în afară de GPS, poate apărea o deficiență de atenție la trafic. Cum graba șoferilor este tot mai prezentă în traficul urban, o lipsă totală a atenției te poate face mai predispus la greșeală și pasibil de accident. 

Sfat: folosește întotdeauna un instrument de calcul RCA înainte de a primi o ofertă de asigurare RCA sau chiar de asigurare CASCO. 

Prin simpla introducere a datelor tale ca șofer și ale mașinii pe care o conduci, scutești atât niște timp prețios, dar și drumurile la diferitele sedii ale asiguratorilor auto în obținerea celor mai bune oferte de asigurare auto. Pe platformele asiguratorilor găsești astfel de calculatoare de preț care te vor ajuta în găsirea celor mai bune prețuri pentru asigurarea ta auto.

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de folos și că de acum vei încerca să pui în practică măcar unul dintre cele expuse anterior. Nu uita, istoricul tău la volan este cel care dictează ofertele de preț! Cu asta în minte, te invităm la drumuri cât mai plăcute la volanul autoturismului tău!

Parallax

Vizualizari
388
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 413
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri