Denisa Crăciun

O aplicație de fitness, făcută de români cu 55.000 Euro, vrea să intre pe Fitbit și Garmin

Thumbnail

O echipă de români lansează o rețea socială dedicată pasionaților de sport și alimentație sănătoasă, o platformă care reunește specialiști în fitness și nutriție și care oferă planuri personalizate de antrenament și dietă, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Fity este o rețea socială la intersecția domeniilor healthy lifestyle, metaverse și crypto, care oferă suport pentru un stil de viață sănătos, susține compania.

Potrivit fondatorului Fity, în 2021 investițiile au totalizat 55.000 euro, bani folosiți pentru dezvoltarea platformei, branding și strategie de marketing.

Pentru anul 2022 au fost bugetate investiții în valoare de 245.000 euro, fonduri care vor fi direcționate către integrarea tehnologiei blockchain, dezvoltarea tokenului Fity și a colecției de NFT-uri, integrarea cu Fitbit și Garmin dar și dezvoltarea sistemului de streaming în VR.

Rețeaua socială provoacă utilizatorii să își depășească limitele „prin oferirea de recompense sub forma tokenilor Fity”, se mai arată în comunicat.

„Pandemia COVID-19 ne-a schimbat tuturor prioritățile, sănătatea recâștigându-și locul binemeritat în vârful listei. Cu ajutorul Fity, ne dorim ca utilizatorii să aibă grijă de sănătatea lor, încurajând acest obiectiv prin intermediul noilor tehnologii și al conceptelor de gamification și play to earn”, spune Călin Perpelea, fondator Fity.

Platforma mai oferă calculator nutrițional și antrenamente prin live streaming.

„Fity își propune să susțină educația în sănătate și să-i recompenseze atât pe creatorii de conținut valoros cat și pe cei care sunt implicați în atingerea obiectivelor lor de nutriție și sport. Credem cu tărie în componenta socială a platformei și în importanța sprijinului unei comunități atunci când îți dorești să te autodepășești. În ultimul an am lucrat zi și noapte la dezvoltarea acestui proiect însă feedback-ul pozitiv pe care l-am primit din partea comunității ne dovedește că am făcut alegerea corectă atunci când am decis să ne implicăm total în dezvoltarea platformei”, mai spune Călin Perpelea.

În trimestrul doi al lui 2022, fondatorul Fity anunță lansarea unei colecții de 1.000 de NFT-uri pe blockchainul Elrond.

Doar posesorii acestora beneficiază de acces pe viață la varianta Platinum a platformei, precum și posibilitatea de a participa la vanzarea de tokeni Fity la pret preferențial, pe care, ulterior pot alege să îi țină la staking pentru o dobândă de 20% pe an sau să îi folosească pentru achiziționarea de articole sportive eco-friendly.

În plus, la începutul anului 2023, fondatorul va anunța lansarea unui joc play to earn, dar și integrarea în metaverse a sesiunilor de antrenament.

Din echipa Fity fac parte instructori de fitness, preparatori ai Federației Române de Fotbal, nutriționiști, programatori web și mobile, blockchain developeri și community manageri.

Parallax

Vizualizari
1017
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri