Redactia StartupCafe.ro

FOTO: Fitbit a lansat și în România brățara inteligentă Charge 5. Preț și funcții principale

Thumbnail

Fitbit a lansat și pe piața din România brățara inteligentă Charge 5, cel mai avansat tracker de monitorizare a sănătății și activității fizice realizat până acum de compania americană, care are la București peste 250 de angajați în IT.

Fitbit Charge 5 este disponibil în România pentru precomandă, iar din 27 septembrie 2021 este disponibil la comandă. Prețul recomandat este de 899 lei și include și 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienți noi sau care revin).

Începând de miercuri, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com și la partenerii locali autorizați printre care se numără eMAG, Altex, Flanco, Media Galaxy, cu disponibilitate globală din 27 septembrie.

Fitbit Charge 5 își propune să ofere utilizatorului „o imagine completă” asupra condiției fizice, a nivelului de stres, a sănătății inimii și calității somnului, precum și a stării generale - spune compania americană deținută de gigantul IT Google.

Ca aspect, noul dispozitiv este mai subțire și mai elegant decât predecesoarele. Cu un ecran tactil color mai luminos și până la șapte zile de autonomie a bateriei (ce variază în funcție de utilizare), Charge 5 oferă o serie întreagă de funcții de monitorizare.

Tracker-ul vine cu șase luni de abonament la serviciul Fitbit Premium incluse, care oferă acces la informații detaliate, îndrumări practice și o suită de peste 500 de antrenamente, alături de sfaturi utile despre nutriție și mindfulness.

StartupCafe.ro va testa Fitbit Charge 5 și va publica, în curând, un review.

Faceți efort într-un mod inteligent

Odată cu lansarea Fitbit Charge 5, compania americană a prezentat și noua experiență de pregătire zilnică Daily Readiness oferită în cadrul serviciului Fitbit Premium, alături de care utilizatorii pot înțelege dacă fizic corpul lor este pregătit pentru un antrenament intens sau dacă ar trebui să dea prioritate recuperării. Funcționalitatea va fi disponibilă în curând pe Charge 5, precum și pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe și Inspire 2.

Cu Daily Readiness, utilizatorii vor primi în fiecare dimineață un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variația ritmului cardiac (HRV) și somnul recent.

De asemenea, posesorii vor avea acces la o analiză a factorilor cu impact asupra scorului lor și sugestii - de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de Minute Active, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium, pentru a lua decizii pentru sănătate.

De asemenea, Charge 5 include și un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoașterea automată a exercițiilor și o estimare a V02 max. În plus, cu Premium, utilizatorii vor putea accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificați și programe populare precum Daily Burn, barre3, obé și noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Reduceți stresul și relaxați-vă mintea

În 2020, un procent de 40% dintre adulți au înregistrat un nivel record de stres, potrivit unui studiu citat de Fitbit.

Pentru o mai bună gestionare a stresului, Charge 5 include și un senzor EDA. Potrivit companiei, senzorul măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până și a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare de pe degete.

Fitbit a lansat indicatorul EDA în toamna anului 2020, odată cu smartwatch-ul Fitbit Sense. Compania spune că a constatat  că 70% dintre utilizatori și-au scăzut ritmul cardiac în timpul unei sesiuni de scanare EDA de două minute, „demonstrând că aceste instrumente pot ajuta la reducerea stresului”. Concluziile se bazează pe datele globale agregate și anonime de la 10.000 de utilizatori Fitbit Sense care aveau peste 18 ani, date colectate din decembrie 2020 - ianuarie 2021.

Cu brățara inteligentă Charge 5, utilizatorii obțin și Scorul de Management al Stresului afișat în aplicația Fitbit, astfel încât să poată vedea în fiecare dimineață dacă mental sunt gata să facă față mai multor provocări sau dacă ar fi mai bine să se odihnească. Serviciul Fitbit Premium oferă acces la peste 300 de sesiuni de meditație și mindfulness de la branduri și experți mondiali, precum „Metoda Ten Percent Happier” și „Mindful Method by Deepak Chopra”. Fitbit spune că acestea ajută la gestionarea stresului.

De asemenea, compania americană a realizat un parteneriat alături de Calm, o aplicație specializată în somn, meditație și relaxare, parteneriat prin intermediul căruia membrii serviciului Fitbit Premium vor avea acces la conținutul disponibil în aplicație.

Thumbnail

O vedere detaliată asupra sănătății

„Sănătatea inimii devine, de asemenea, o prioritate” - mai spune Fitbit.

Compania americană de tehnologie arată că „fibrilația atrială (FibA) este cea mai frecventă afecțiune a ritmului cardiac din lume”.

De la lansarea aplicației ECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, producătorul spune că utilizatorii au efectuat mai mult de 4 milioane de evaluări.

Aplicația ECG va fi disponibilă în curând și pe Charge 5.

Charge 5 are și o funcție de monitorizare a ritmului cardiac 24/7. Fitbit spune că astfel utilizatorii primesc notificări când se află peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru organismul lor.

Sunt mulți factori care pot afecta ritmul cardiac, dar „atunci când acesta este ridicat sau scăzut poate fi un semn al unei afecțiuni cardiace ce necesită asistență medicală specializată” - arată Fitbit.

Alături de gestionarea sănătății cardiace, producătorul spune că Fitbit Charge 5 oferă și o „vedere holistică asupra altor metrici cheie ai sănătății și stării generale de bine prin dashboard-ul Metrici de sănătate din aplicația Fitbit”.

Acesta include informații despre rata de respirație, variația temperaturii pielii și a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). Cu serviciul Premium, Fitbit arară că utilizatorii pot urmări pe termen lung tendințele și limitele personale.

Compania subliniază că „somnul este esențial pentru starea de bine”. De aceea, aplicația Fitbit include instrumente de analiză a somnului, precum Scorul de somn, stagiile de somn și alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc și o analiză mai detaliată și îndrumări personalizate pentru a îmbunătăți calitatea orelor de odihnă.

Utilizare intuitivă, performanță și confort

Împreună cu analizele detaliate ale sănătății și stării de bine, Charge 5 oferă și o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, utilizatorii pot  vizualiza statisticile, efectua plăți contactless, primi și trimite notificări de la și către smartphone-urile lor. Răspunsurile rapide sunt disponibile numai cu sistemul de operare Android.

De asemenea, se pot alege dintre 20 de fețe de ceas colorate pentru a personaliza informațiile pe care utilizatorii vor să le vizualizați mai rapid.

Cu 10% mai subțire decât predecesorul său, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanță și proiectat pentru o potrivire perfectă la încheietura mâinii - mai spune Fitbit.

Cu un nou afișaj color AMOLED, Charge 5 este primul tracker Fitbit cu opțiune de afișare permanentă. Aceasta oferă utilizatorului un plus de confort când vrea să consulte statisticile din timpul antrenamentului. Afișajul este, de asemenea, de două ori mai luminos decât cel al modelului anterior, facilitând vizualizarea statisticilor în zilele cu soare puternic.

Fitbit în România

În ianuarie 2017, Fitbit a cumpărat startup-ul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch, pentru care americanii au scos din buzunar 15 milioane de dolari.

Vector Watch a fost deschis în anul 2015, de antreprenorii români Andrei Pitiș, Dan Tudose, Octavian Pătrașcu și Rareș Florea. Treptat, pachetul majoritar de acțiuni al Vector a fost  preluat de Gecad Ventrures, fond de investitii controlat de omul de afaceri Radu Georgescu. Alți investitori în firmă au fost 3TS Catalyst România, Mihai Popescu, Bogdan Vlad, Radu Apostolescu (fondator al magazinului online eMag). În total, Vector atrăsese investiții totale de circa 12 milioane de dolari până în ianuarie 2017, când a fost achiziționat de Fitbit pentru 15 milioane de dolari.

Vector Watch era înregistrat la Londra, însă îl putem considera un startup românesc, mai ales pentru că fondatorii și investitorii principali erau români, iar centrul de dezvoltare funcționa tot în România.

Brandul Vector Watch și-a făcut loc pe piața ceasurilor mai ales odată cu cooptarea în echipă, ca director general (CEO), a lui Joe Santana, fost președinte și CEO al producătorului american de ceasuri Timex. În ianuarie 2017, când a fost preluat de Fitbit, Vector Watch avea 40 de angajati și se vindea pe 25 de piețe, printre care SUA, Marea Britanie, Thailanda, Singapore, Malaezia, Filipine.

În septembrie 2017, după preluarea Vector, compania americană a inaugurat la București un centru de cercetare, care a ajuns la peste 200 de angajați. La inaugurarea centrului de cercetare de la București, despre care Fitbit spunea că era cel mai mare de acest fel pe care îl deținea în afara SUA, au participat și fondatorii James Park (CEO) și Eric Friedman (CTO).

Când a cumpărat Vector Watch, Fitbit a preluat și echipa startup-ului românesc, precum și platforma de software, de care era de fapt interesată compania americană.

Conform datelor oficiale, în anul 2020, firma Fitbit Development SRL, din București, a avut un număr mediu de 259 de angajați. Subsidiara românească a Fitbit a realizat o cifră de afaceri de 117,7 milioane de lei, în creștere cu 28,5% față de anul 2019. Profitul companiei din România a fost de 6,2 milioane de lei, în anul 2020, în creștere cu aproape 20% față de 2019.

La rândul său, Fitbit a fost cumpărată de Google pentru suma de 2,1 miliarde de dolari, tranzacție finalizată în ianuarie 2021.

Parallax

Vizualizari
779
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 851
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri