Claudiu Zamfir

O aplicație financiară prezentă și în România a ajuns să valoreze 775 milioane euro

Thumbnail

Rușii de la Vivid Money, prezenți și în România cu aplicația lor financiară, au obținut o nouă investiție, de 100 de milioane de euro, compania fintech fiind evaluată la 775 de milioane de euro, în urma tranzacției.

Potrivit TechCrunch, runda de finanțare este susținută de fondurile de investiții Greenoaks Capital, Ribbit Capital și SoftBank Vision Fund 2.

În cei 3 ani de existență, Vivid Money ajunge astfel la investiții totale de 200 de milioane de euro, dublându-și evaluarea în mai puțin de 1 an (de la precedenta rundă de investiții, de 60 de milioane de euro, din aprilie 2021).

Compania a fost fondată în anul 2019, la Berlin, de Artem Yamanov și Alexander Emeshev, având în prezent cel puțin 300 de angajați în Berlin, Dublin, Amsterdam și Moscova.

Vivid este un spin-off al Tinkoff Bank, o bancă digitală din Rusia, fără sucursale, care oferă diverse servicii financiare online, prin aplicație de mobil și carduri. De altfel, Artem Yamanov, cofondator al Vivid figurează pe LinkedIn drept vicepreședinte senior al Tinkoff Bank, companie în care activează de 15 ani. La rândul său, Alexander Emeshev se prezintă în CV-ul său de pe LinkedIn drept cofondator al Vivid Money, din februarie 2020. Anterior, el a activat alți 5 ani în Tinkoff Bank, unde a ocupat ultima dată funcția de vicepreședinte pentru dezvoltarea noilor produse ale băncii online ruse.

În septembrie 2020, conglomeratul tech rusesc Yandex a anunțat achiziționarea Tinkoff Bank pentru suma de 5,5 miliarde de dolari.

În noiembrie 2021, Vivid Money și-a lansat serviciile fintech și în România. Utilizatorii pot face plasamente în acțiuni americane și europene, criptomonede sau aur, după cum a anunțat compania. La noi Vivid „se bate” cu eToro, Revolut și alte servicii de tranzacționare.

Parallax

Vizualizari
431
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri