Smile Media

[P] AKADEMIA, platformă educaţională ce oferă facilitați atât în domeniul TIC, cât şi în alte domenii

Thumbnail

Proiectul „AKADEMIA.RO – SPECIALIZARE INTELIGENTA, TESTARE SI RECRUTARE IN DOMENIUL TEHNOLOGIEI INFORMATIEI ”, cod SMIS 118840, contract de finanţare 117/22.09.2017, implementat de societatea HD PHOTO PRINT SOLUTIONS S.R.L. a avut ca rezultat o platformă educaţională ce oferă facilitați atât în domeniul TIC, cât şi în alte domenii. 

Platforma akademia.ro va permite crearea de conținut educațional și teste pentru a facilita învățarea și testarea cunoștințelor cursanților. Platforma este prevăzută cu o piață de schimb de conținuturi educaționale și prestarea de servicii de instruire. De asemenea, platforma este prevăzută cu o piață de schimb pentru servicii prestate de către participanții la cursuri, în folosul companiilor, la cererea acestora. Platforma facilitează prezentarea profilului educațional al cursanților, într-o modalitate care arată trasabilitatea și parcursul acestora, astfel încât companiile să poată folosi criterii întemeiate de selecție de resursă umană, împreună cu profilul psihologic stabilit printr-o testare psihologică riguroasă.

În cadrul pieței de schimb, participanți pot tranzacționa conținuturi educaționale, pe care ulterior să le constituie, după bunul plac, într-un curs specializat, adaptat nevoilor proprii. Spre exemplu, o companie poate cumpăra de la mai mulți creatori de conținuturi educaționale, alcătuind un curs pentru programatori avansați în domeniile SQL, Java, etc. Mai mult decât atât, compania poate condiționa accesul la acest curs, printr-un test prealabil pe care cursanții trebuie să-l treacă.

În cadrul platformei, utilizatorii care organizează cursuri (companii sau creatori de conținuturi educaționale), pot selecta utilizatorii pe care vor să-i invite să participe la respectivele cursuri cu scopul ca în final, să poată selecta pe cei care corespund nevoilor companiei, pentru angajare. În cazul în care responsabilitatea selecției este delegată de către o companie către un expert, acesta va avea posibilitatea de a-și alcătui grupele de cursanți, după necesități, menționând dacă permite entităților externe să se înscrie la acel curs. În cazul în care entităților care nu au fost invitați li se permite participarea, aceștia devin membri ai cursului, făcând criteriul de selecție a forței de muncă valabil și pentru ei.

Platforma facilitează prezentarea profilului educațional al cursanților, într-o modalitate care arată trasabilitatea și parcursul acestora, astfel încât companiile să poată folosi criterii întemeiate de selecție de resursă umană, împreună cu profilul psihologic stabilit printr-o testare psihologică riguroasă. Într-o oarecare măsură, această capabilitate a platformei seamănă cu o piață a muncii, în care companiile beneficiază de avantajul că pot parcurge trasabilitatea cursantului respectiv, putând selecta din pofilele existente, la fel de bine cum pot organiza cursuri de formare.

Intenția noastră este ca în general să pregătim mai mulți cursanți decât cer companiile, iar cei rămași în afara selecției să poată fi plasați în câmpul muncii în alte companii care manifestă cerere de forță de muncă calificată, astfel încât să rezulte beneficii de partea tuturor entităților.

Mai mult decât atât, companiile pot plasa comenzi în regim de freelancing, la care ceilalți participanți pot face o ofertă. Aceste comenzi cu caracter temporar limitat, sunt subiectul ajutorării companiilor care nu necesită angajați permanenți pentru respectivul task, spre exemplu în cazul în care au nevoie de consultanță pentru a putea lua o decizie de proiectare sau de optimizare a unei probleme.

 

Module disponibile

 

1. Modulul de securitate

Toți participanții din sistem vor trebui să se autentifice înainte de a putea opera orice modificări sau adăugări de date. Autentificarea nu este însă necesară pentru accesul la informații publice, cum ar fi sumarul unui curs, istoricul unui cursant sau profilul unei companii.

2. Modulul de aderare la platformă

Componentă software a platformei, care permite înscrierea unei companii, trainer sau cursant, diferențiată în funcție de rolul respectivului actor. Platforma permite accesul pe bază de invitație sau înscrierea la cerere, acest criteriu stând la baza discriminatorului de costuri de înscriere în sistem. Înscrierea în sistem se va putea face folosind rețelele sociale sau un formular pus la dispoziție de aplicație.

3. Modulul de creare conținut educațional (curs)

Componentă software a platformei care permite companiilor și instructorilor să creeze materialul de curs, organizat pe tipicul unei programe școlare (capitole, lecții, exerciții și probleme specifice limbajelor de programare, arhitecturilor și metodologiilor utilizate). În general, conținutul educațional va consta dintr-o colecție de conținuturi media (text, imagini, videoclipuri), întrerupte de întrebări fulger (cu unul sau mai multe variante de răspuns). La sfârșitul unui capitol, cursanților li se cere completarea unei probleme specifice, a cărui rezultat este verificat fie automat de sistem, fie de către producătorul materialului educațional. Creatorii de conținut pot condiționa înscrierea la curs de trecerea unuia sau mai multor teste prealabile, spre exemplu, pentru a te putea înscrie la un curs de Android, trebuie să iei testul de Java.

4. Modulul de parcurgere conținut educațional (curs)

Componentă software a platformei care permite cursanților să parcurgă materialul educațional în ordinea stabilită de producătorul acestuia, colectând informații și statistici despre fiecare cursant în parte și fiecare grupă de cursanți. Informațiile statistice referitoare la grupele de cursanți, pot ajuta creatorul de conținut educațional să îmbunătățească eficient materialul de curs. Informațiile statistice despre fiecare cursant în parte, vor fi folosite de către companii, pentru a-și putea selecta cu precizie cei mai buni candidați pentru necesarul de resursă umană.

5. Modulul de market place (piață de conținuturi, resurse umane - instructori și cursanți, anunțuri de joburi disponibile și freelancing)

Această componentă a platformei, permite companiilor selectarea cursanților pe baza pofilelor educaționale sau publicarea anunțurilor de joburi disponibile, la care cursanții care întrunesc criteriile pot aplica. Pe de altă parte, un anunț de job poate fi reprezentată de o invitație lansată instructorilor de a pregăti un lot de cursanți care să întrunească cerințele companiei angajatoare. 

La începutul cursului, conform termenilor contractuali dintre companie și trainer, aceasta va plăti onorariul trainerului.

La sfârșitul ciclului de pregătire, compania angajează resursa umană potrivită necesității proprii. Pentru cursanții care absolvă cursul, dar nu sunt selectați de angajator, va exista posibilitatea de a opta pentru certificare, plătind costurile de emitere a certificatului de atestare profesională din partea platformei.

În cazul anunțurilor de tipul freelancing, companiile și ofertanții își stabilesc termenii contractuali și condițiile de colaborare, platforma impunând un feedback reciproc la momentul atingerii obiectivului.

6. Modulul de plăți

Proiectul se va autofinanța din următoarele surse: companiile vor plăti pentru publicarea necesarului său în sistem, instructorii, creatorii de conținuturi educaționale sau freelancerii vor achita o cotă parte din onorariile obținute în cadrul platformei, absolvenții care optează totuși pentru certificare vor achita costurile de emitere. Menționăm ca absolvenții care sunt selectați de companii în vederea angajării, obțin certificarea din partea platformei, în mod gratuit.

7. Modulul de organizare a cursanților

Instructorii sau companiile, pot crea grupe de cursanți, ce urmează să aibă acces la resursele educaționale prestabilite. Individual, un cursant poate adera la oricare dintre cursurile din cadrul platformei.

8. Modulul de prezentare a profilurilor cursanților, companiilor, instructorilor și conținuturilor educaționale

Toți participanții în sistem, pot fi găsiți cu ușurință, prezentându-se, după caz, parcursul, feedback-ul primit, în general informații de interes pentru nivelul de expertiză la care participantul a ajuns. De asemenea, în mod public, se pot vizualiza sumarul conținutului educațional, astfel încât să se permită înscrierea la un curs sau contactarea unui instructor care să organizeze un nou curs folosind acel material.

9. Modulul de comunicare cu participanții în sistem

Proiectul conține o componentă software care permite comunicarea între participanți din sistem. Participanții autentificați vor putea comunica între ei atât în timp real, cât și prin intermediul unor mesaje stocate în baza de date.

Parallax

Vizualizari
342
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 366
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri