Raluca Abrihan

Trei idei de afaceri sociale, premiate într-o competiţie naţională

Thumbnail

Trei echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România 2020 şi premii în valoare de câte 1500 de euro. Iată cu ce idei de afaceri menite să aibă un important impact social au venit tinerii antreprenori ai echipelor câştigătoare.

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România 2020 sunt:

2kids.ro

O platformă digitală a economiei circulare pentru produsele textile destinate copiilor.

Sarah Harvat, pasionată de reciclare, inovare și schimbări sociale, afirmă că resursele necesare pentru a crea noi articole de îmbrăcăminte sunt limitate din punct de vedere al disponibilității, iar industria textilelor este a doua cea mai poluantă din lume după cea petroliera. Dorința echipei 2kids este ca soluția lor să vină în sprijinul acestor provocări.

BuchARTest

Un proiect social de regenerare urbană prin picturi murale care are 3 direcții de dezvoltare: artă stradală, comunitate și educație.

Echipa BuchARTest dorește să construiască o comunitate de artiști care alături de ei încearcă să educe oamenii pasionați de domeniul artei murale prin workshop-uri și ateliere. În viitor, București va deveni BuchARTest.

Iele-sânziene

Absorbante reutilizabile ce reprezintă o alternativă eco-friendly și sănătoasă la cele de unică folosință existente pe piață.

Ioana Ciuhan, pasionată de educație și sustenabilitate, crede cu tărie că educația incluzivă și accesibilă este unul dintre cei mai importanți pași către o lume mai bună. Din experiența sa în Tanzania, a ajuns la concluzia că nevoia de educație menstruală și produse sănătoase este la fel de mare și în România, în special în zona rurală. Așa a apărut organizația iele-sânziene.

Pe lângă cele 3 premii, finaliștii au avut ocazia să câștige premiul publicului in valoare de 500 de euro venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat 9369 de voturi, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Psinapsa. Echipa Psinapsa își propune să vină în sprijinul adolescenților cu instrumentele necesare prin care aceştia să recunoască, sa înțeleagă și să gestioneze mai bine provocarile de sănătate mintală. Echipa crede că e important să vedem şi să recunoaştem nevoile adolescentului, apoi să venim cu instrumente potrivite care să-l ajute să devină un adult sănătos, autonom.

Parallax

Vizualizari
1585
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri