Smile Media

[P] Proprietatea la români: între achiziție emoțională și investiție rațională

Thumbnail

"Ți-ai luat casă? Bravo, să o stăpânești sănătos! Cât ai dat?" este o replică pe care românii o spun cel puțin o dată în viață unui prieten sau coleg. A fi proprietarul casei sau apartamentului în care locuiești este un fenomen comun la noi în țară, aproape un dat cultural. Dar, dincolo de atașamentul emoțional față de spațiul în care își petrec o mare parte a timpului, câți dintre noi reușesc să aprecieze corect latura investițională a locuinței? Suntem, oare, pregătiți să trecem cu bine peste un cutremur, un incendiu sau o inundație? Astfel de evenimente ne pot afecta major bugetul, de aceea este bine să fim întotdeauna conștienți de valoarea proprietății noastre și de cheltuielile pe care le implică - atât în mod curent, cât și în situații excepționale.

Fiecare proprietar își pune amprenta asupra casei pe care o locuiește sau o dă spre închiriere. Însă anumite realități îi influențează mult valoarea, confortul și costurile de întreținere.

Vecinătatea - cartierul, strada, proximitatea mijloacelor de transport în comun - este un criteriu esențial când alegi o locuință. Comunitatea, anul în care a fost construită, vechimea instalațiilor și a rețelei electrice, anul ultimei renovări, calitatea materialelor folosite sunt importante, influențând riscul de stricăciuni și costurile de mentenanță. În plus, investițiile în tehnologii recente au și ele nevoie de protecție: panourile solare, centralele de apartament, sistemele smart home și chiar obiectele de artă adaugă valoare spațiului de locuit, fiind vulnerabile în cazul unor evenimente neplăcute.

Din fericire, există pe piață mai multe soluții de protecție a locuinței și a bunurilor pe care le adăpostește. Cu o asigurare precum UNICASA de la UNIQA Asigurări ești pregătit să faci față unei multitudini de situații, de la dezastre naturale precum furtuna, alunecările de teren sau grindina până la tulburări sociale: revolte, greve, furt prin efracție sau tâlhărie.

Citește articolul integral pe hotnews.ro

Parallax

Vizualizari
719
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 412
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri