Claudiu Zamfir

Achiziție în afacerile românești cu produse alimentare: Râureni cumpără o firmă de conserve din Fetești

Thumbnail

Încă o achiziție în afacerile românești cu produse alimentare: Fabrica de Conserve Râureni, fondată de soții Dorina și Dan Mutu, cumpără un alt producător de conserve cu legume, Fabka Group S.R.L., din Fetești, județul Ialomița.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Consiliul Concurenței a anunțat marți că a autorizat tranzacția.

Firma Annabella Fabrica de Conserve Râureni, deschisă în anul 2001, la Râmnicu Vâlcea, a ajuns la o cifră de afaceri de 126,7 milioane de lei și profit de 20,1 milioane de lei, cu un număr mediu de 334 de angajați, în anul 2020. Compania soților Dorina și Dan Mutu are drept obiect principal de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor.

De partea cealaltă, Fabka Group S.RL., fondată în 2013, la Fetești, a reușit să obțină o cifră de afaceri de 22,6 milioane de lei, cu profit de 98.000 de lei, cu un număr mediu de 134 de angajați în anul 2020. Firma activează în domeniul prelucrării și conservării fructelor și legumelor.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune „nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”.

Tot în business-ul românesc cu prodse alimentare, în urmă cu două săptămâni, Scandia Food, din Sibiu, liderul pieţei de conserve din România, a anunţat că achiziţionează Agra’s Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne.

Parallax

Vizualizari
1259
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri