News.ro

Achiziție pe piața românească de produse alimentare: Scandia preia o firmă din Alba Iulia

Thumbnail

Scandia Food, din Sibiu, liderul pieţei de conserve din România, a anunţat vineri că achiziţionează Agra’s Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne.

"Scandia Food, liderul pieţei de conserve din România, confirmă achiziţia Agra’s Alba Iulia, o companie specializată în procesarea cărnii şi producţia de preparate pe bază din carne. Tranzacţia se alătură planului de expansiune comunicat de către reprezentanţii companiei. Preluarea Agra’s de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse dar şi a capacităţilor de producţie şi procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilităţile în categoria de mezeluri", a informat compania, într-un comunicat citat de News.ro.

Compania Agra’s procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne, în fabrica din localitatea Oarda, judeţul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin reţeaua proprie de magazine, cât şi în afara acestora, în diferite zone ale ţării dar şi la export, în ţări precum Italia sau Cipru.

”În România, Scandia Food este lider în categoria de conserve şi un jucător cu tradiţie în piaţa de produse alimentare. Această achiziţie ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziţia unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume şi de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacţie susţine strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food”, a declarat Andrei Ursulescu, director general şi Aadministrator Scandia Food.

Compania Agra’s deţine în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, judeţul Alba, precum şi 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producţie de 4.500 de tone anual şi aproximativ 300 de angajaţi.

Scandia Food va fi implicată în deciziile şi procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul companiei Agra’s.

Scandia Food, lider pe piaţa conservelor din România, este o companie autohtonă prezentă cu produse alimentare, deţinătoare a şase capacităţi de producţie şi peste 1.000 de angajaţi. Mărcile deţinute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. Compania este prezentă în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de peşte, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături dar şi snack-uri sărate, dulciuri. În 2021 Scandia s-a extins în producţia şi distribuţia de produse congelate sub brandurile Scandia Sibiu, Sibiu şi Roua.

Agra’s este un business românesc specializat în procesarea cărnii, având peste 80 de produse individuale, de la produse crud-uscate, la produse procesate, fierte şi afumate. În anul 2010 compania a intrat pe piaţa de retail prin lansarea reţelei de magazine proprii Agra’s.

Parallax

Vizualizari
2232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri