Denisa Crăciun

500.000 Euro finanțare pentru un startup de rezervări de spații pentru evenimente co-fondat de un român

Thumbnail

Un startup co-fondat de un român, care lansează o platformă de rezervări rapide de spații pentru evenimente, atrage o investiție de 500.000 de euro, într-o rundă de finanțare condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures, la care au mai participat Sparking Capital și business angels străini.

Startup-ul InstantSpace susține că în urma finanțării obținute a ajuns la o evaluare a companiei de 4 milioane de euro, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

InstantSpace, fondată de Alex Stănescu (foto dreapta) și Ofir Bar-Noy (foto stânga), lansează o platformă de rezervări rapide de spații pentru evenimente și servicii conexe.

Companie este conectată direct la sistemele de management hoteliere, care simplifică întregul proces de rezervare a spațiilor pentru evenimente și de contractare a serviciilor conexe (catering, închirierea echipamentelor tehnice, cazare etc).

Soluția oferită de acest startup face ca închirierea unui spațiu pentru un eveniment / conferință și a serviciilor necesare să fie mai ușor de realizat, la fel ca rezervarea unei camere pe platforme populare precum booking.com sau expedia.com.

„Suntem entuziasmați să lansăm acum platforma instant.space și să schimbăm pentru totdeauna modul în care industria evenimentelor funcționează. Dorim să mulțumim în egală măsură fondurilor de investiții, cât și investitorilor  individuali care ne-au susținut încă de la început, dar și hotelurilor partenere, pentru toată încrederea în acest business într-o perioadă nu tocmai propice pentru industria în care activăm”, spune  Ofir Bar-Noy, Co-Fondator InstantSpace.

„Conectăm companiile cu un număr mare de hoteluri care pun la dispoziția lor spații pentru evenimente, la prețuri competitive. Utilizarea platformei este foarte facilă, de la selectarea locației până la aflarea prețului pentru fiecare sală și rezervarea instantanee a celei potrivite, cu întregul pachet de servicii necesare, totul pe o singură factură. Până acum, în acest domeniu (MICE - Meetings, Incentives, Conferences & Events) rezervarea unui astfel de spațiu presupunea trimiterea unui număr mare de solicitări la fiecare hotel în parte, pas urmat de câteva zile de așteptare până la primirea tuturor informațiilor necesare”, explică Alex Stănescu, CEO și Co-Fondator la InstantSpace.

De cealaltă parte, Cristian Munteanu, Managing Partner la EGV, susține că „InstantSpace construiește acum infrastructura digitală pentru industria evenimentelor. Impactul acestei platforme la nivelul organizatorilor și managerilor de hoteluri va fi extraordinar de puternic. În afara tehnologiei în sine, compania aduce mai multă transparență în rezervarea și organizarea de evenimente, dar și viteză mare de execuție și un confort suplimentar utilizatorilor”.

Compania are în plan lansarea pe piața din Israel în viitorul apropiat.

Parallax

Vizualizari
2317
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri