Raluca Abrihan

Instant Space primește o investiție pentru a construi o platformă de rezervări pentru spații de evenimente

Thumbnail

Echipa Instant Space anunță primirea unei runde de investiții condusă de fondul de investiţii Early Game Ventures la care au participat Sparking Capital și un business angel. Startup-ul va folosi fondurile pentru a construi și testa o platformă tehnologică prin care hotelurile să pună la dispoziția clienților sălile, facilitățile și serviciile dedicate evenimentelor, așa cum fac în prezent platforme precum booking.com sau Expedia pentru camerele de cazare.

Sarcina startup-ului este dificilă și presupune construirea unei infrastructuri tehnologice care sa conecteze într-o singură sursă de date sistemele de management folosite de diferite hoteluri. Datele astfel colectate și structurate sunt oferite publicului prin intermediul unei platforme de tip marketplace, punând cererea și oferta în contact. Clienții vor putea să descopere locuri și facilități noi unde să își organizeze evenimentele, iar hotelurile vor avea acces la o bază mult lărgită de clienți corporate și non-corporate.

„Turismul și industria de evenimente au fost puternic afectate de pandemie și de efectele economice negative ale acesteia. Dar tocmai aceste circumstanțe neprielnice deschid noi oportunități pentru startup-urile tehnologice precum InstantSpace, care vor remodela turismul și alte industrii obligate să se adapteze rapid”, a declarat Alex Stănescu, Founder și CEO al Instant Space.

„România are nevoie de API-uri (Application Programming Interface), adică de surse de date structurate; acestea sunt vitale pentru digitalizarea industriilor și reprezintă coloana vertebrală pe care se vor sprijini alte startup-uri, alte servicii și alte produse. InstantSpace construiește un astfel de API pentru industriile de turism și de evenimente, iar noi vedem valoarea viitoare a unui astfel de efort”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

 

Parallax

Vizualizari
567
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri