Denisa Crăciun

50 milioane dolari pentru un startup din Berlin care face mozzarella în laborator

Thumbnail

Un startup foodtech din Berlin, care produce mozzarella și ricotta în laborator, a obținut o finanțare de 50 de milioane de dolari de la investitori interesați să exploateze piața de alternative la produsele lactate de origine animală.

Formo, cu sediul la Berlin, va folosi investiția (care este un record pentru startup-urile europene de foodtech) pentru a-și extinde gama de produse în brânzeturi maturate, cum ar fi cheddar și gruyere și, de asemenea, își va extinde tehnologia de fermentare, scrie Bloomberg.

„Vorbim despre un produs care trebuie să ajungă la o producție de masă sau să fie produs în volume mari, așa că acum lucrăm la majorarea producției. Vrem să ne extindem gama și să fim siguri că putem acoperi aproape orice tip de brânză", a declarat Raffael Wohlgensinger, co-fondatorul și directorul general de la Formo.

Investitorii manifestă interes pentru noua generație de startup-uri care oferă alternative la produsele lactate de origine animală. Spre exemplu, companii foodtech precum Stockeld Dreamery din Suedia sau Miyoko's Creamery din SUA au obținut finanțare în ultimele săptămâni, în timp ce anumite firme consideră că lactatele produse în laborator sunt o nouă frontieră pentru extindere.  

Startup-ul Formo, cunoscut anterior sub numele Ledendairy Foods GmbH, vrea să reproducă același gust și textură a brânzeturilor adevărate, bazându-se pe o tehnologie de fermentare proprie.

„Ceea ce conțin produsele noastre sunt proteinele reale din lapte, dar nu le primim de la o vacă”, a spus Britta Winterberg, co-fondator Formo.

Compania vrea să se extindă pe piața internațională, în Singapore, Israel, Orientul Mijlociu și Europa și susține că produsele nu conțin lactoză, ceea ce va atrage consumatorii din Asia, unde intoleranța este mai frecventă.

Formo a fost fondată de Britta Winterberg și Raffael Wohlgensinger, care este și CEO-ul (directorul general) al companiei.

Parallax

Vizualizari
256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri