Claudiu Zamfir

5 femei inovatoare, premiate de UE cu 350.000 Euro

Thumbnail

Cinci femei au fost premiate, joi, de Uniunea Europeană cu 350.000 de euro în total, pentru realizărilor lor în domeniul inovării.

Câștigătoarele Premiului UE pentru femeile inovatoare sunt:

  •     Merel Boers din Olanda: Cofondator și director general al NICO-LAB, o societate care oferă tehnologii de vârf pentru a-i ajuta pe medici să îmbunătățească asistența medicală de urgență.
  •     Mathilde Jakobsen din Danemarca: Cofondator și director general al platformei digitale Land care scurtează și digitalizează lanțul de aprovizionare cu alimente, oferind un acces facil la alimente de bună calitate.
  •     Daphne Haim Langford din Israel: Fondator și director general al „Tarsier Pharma”, o companie care dezvoltă soluții medicale disruptive pentru tratamentul și vindecarea bolilor autoimune și inflamatorii oculare.

Cele trei câștigătoare primesc câte un premiu de 100.000 de euro, a anunțat Comisia Europeană, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

În plus, premiul „Rising Innovator 2021”, acordat unui inovator excepțional cu vârsta sub 30 de ani, a fost primit de Ailbhe și Isabel Keane din Irlanda, fondatoare ale Izzy Wheels. Compania lor creează ornamente la modă pentru roțile scaunelor rulante. Ailbhe și Isabel Keane vor primi un premiu în bani în valoare de 50.000 EUR.

Premiile au fost anunțate de Comisia Europeană la Summitului Consiliului european pentru inovare, care are loc la Bruxelles.

Lansat în 2011, Premiul UE pentru femeile inovatoare celebrează femeile antreprenor care stau la baza inovațiilor revoluționare. În acest sens, UE urmărește să sensibilizeze opinia publică cu privire la necesitatea unui număr mai mare de femei inovatoare și să creeze modele pentru femeile și fetele de pretutindeni.

Aceste distincții sunt acordate anual celor mai talentate femei antreprenor din Europa și din țările asociate în cadrul programului Orizont Europa, care au înființat o companie de succes și au adus inovări pe piață.

Banii provin din fonduri UE, prin programul Orizont Europa, premiile fiind administrate de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA).

Premiantele nu sunt neapărat din state membre UE, pot să provină și din țări partenere în cadrul programului de inovare Orizont.

Parallax

Vizualizari
429
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri